Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lavide komt tot leven. En hoe

Dit is het verhaal. Noem het een lege beurshuls (vroeger Qurius) of ook een SPAC (special purpose acquisition company). Het gaat in dit geval om notering zonder bedrijf waarin een nieuwe onderneming bedrijf wordt geschoven. Maar wie is het? Onduidelijk. 

Dat zien we dan wel weer, denkt de handel. SPAC = kassa anno nu en hup er in. Dit is de koers. 

Wie profiteren hier zoal van? Ja hoor, daar is ie weer: onder andere Martijn Kok, een bekende speculant op het Damrak. Die is dol op dit special occasions. Eens zien of we deze dagen AFM-meldingen van hem gaan zien over zijn belang. 

Kok heeft hier niet alleen een neus, maar ook het geduld voor. Want een quick buck kan heel relatief zijn.

Waarom duikt de handel hier subiet op zonder precies te weten hoe of wat? Ik zei het al. SPAC is gewoon kassa anno nu. Oh ja, ik moet u natuurlijk waarschuwen dat dit speculatief en risicovol is met zo'n lokaal fonds, maar daar trekt u zich toch niks van aan met 100% op het bord. 

En misschien begint Lavide, of hoe deze notering maar gaat heten, wel aan een tweede leven.   


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 16:55 Defensieve waarden boven
  2. 16:00 "Hoera, stijgende inflatie en rente!"
  3. 15:45 Oh, de reissector heeft de vakantie al ingeprijsd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare