Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Amerikaanse banken voorop

TA: Amerikaanse banken voorop

Royce is vandaag druk met het uitblazen van 70 kaarsjes op zijn taart, dus ik neem de column vanochtend voor mijn rekening. Namens iedereen bij IEX van harte gefeliciteerd, Royce.

Het cijferseizoen is wereldwijd van start gegaan en traditiegetrouw zijn de Amerikaanse banken onder de eersten die hun cijfers over de afgelopen periode publiceren. In tegenstelling tot de Europese banken liggen de financials in de VS er goed bij.

De meeste Amerikaanse banken zijn 2020 sterk geïndigd en dit jaar overtuigend uit de startblokken gekomen. De verkiezingswinst van de Democratische partij heeft de verwachtingen verhoogd dat de rente dit jaar wel eens zou kunnen stijgen. Hierdoor zouden de marges en dus de inkomsten voor banken oplopen.

Ik loop de technische plaatjes van een aantal Amerikaanse banken langs. Eerst nog even de Nederlandse beurs.

AEX-index zet opmars voort

De Nederlandse beurs is na een korte adempauze verder opgelopen. Nu het laatste topje breekt, kan de stijgende trend worden voortgezet. Zolang de correcties beperkt blijven, handhaaf ik mijn positieve visie op de index met als koersdoel het all-time high rond 700 punten.

Eerste steun ligt rond de oude weerstand op 632 punten. Een pullback richting dit niveau zal de uitbraak van begin dit jaar nog moeten bevestigen.

Goldman Sachs

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft dinsdag haar cijfers over het afgelopen jaar gepubliceerd en deze waren redelijk in de lijn der verwachting van beleggers. Ondanks een kleine terugval oogt het technisch beeld van Goldman Sachs erg sterk.

De afgelopen weken heeft de koers een flinke stijging laten zien waarbij de weerstand van het oude all-time high is doorbroken. Er is hierdoor ruimte vrijgekomen voor een grotere stijging richting berekend koersdoel $350,00.

JPMorgan Chase

Ook JPMorgan Chase ligt er technisch bezien goed bij. Het bedrijf heeft zijn cijfers al gepubliceerd, maar dit heeft de koers weinig bewogen. De afgelopen maanden is het aandeel hard opgelopen en de weerstand rond $141, tevens het all-time high, is nu bereikt.

Pas wanneer de weerstand wordt gebroken, zal het beeld verder opklaren en kan de stijgende trend worden hervat richting nieuwe hoogtepunten. Volgende koersdoel wacht dan rond $200,00. Een tijdelijke correctie, nu de weerstand is bereikt, is echter niet uitgesloten.

Citigroup

Citigroup ligt nog wat achter bij de hierboven besproken sectorgenoten, maar laat ook positieve signalen zien. Door de recente stijging is een bodemformatie opwaarts afgerond en is er ruimte vrijgekomen voor een stijging richting de oude toppen rond 80 dollar.

Een eventuele correctie zal een nieuwe hogere koersbodem boven de 200-dagenlijn op kunnen leveren en daarmee de recente verbeteringen bevestigen.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 03 mrt Bitcoin vol energie 42
 2. 01 mrt TA portefeuille-alert: 1 verkoop
 3. 26 feb TA Special: Bodem bij banken

Reacties

171 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Senior 1936 21 januari 2021 08:46
  Royce, gefeliciteerd met je 70e verjaardag. Ik kan je uit ervaring vertellen dat het leven gewoon doorgaat ondanks wat ongemakken die zo'n leeftijd met zich meebrengt.
  Hopelijk ga je nog heel lang door met je columns op IEX, ik lees ze altijd met veel interesse en steek er veel van op.
  Een heel fijne verjaardag toegewenst!
 2. Joost mag het weten... 21 januari 2021 09:40
  Gaslantaarn aanstekers, aansprekers, shorters, fotorolletjes- en cd verkopers het zijn allemaal beroepen die er ooit waren maar inmiddels door de tand des tijds zijn vermalen.....weer uitgestopt met mijn Aex short sprinters GVD, GVD, GVD. Van harte Royce en op naar de 1000 dan maar!
171 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare