Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX: de lockdownrally gaat dóór

En de lockdownrally gaat door, is dit een goede betiteling? President Joe Biden start met zowel de Nasdaq Composite als de Nasdaq 100 op een all time high. En/of Donald Trump vertrekt er mee, zo mag u het ook bekijken. De dollar trekt aan, de rentes doen niks en de AEX zette vandaag al 660,82 neer.

Wat is het geheim?

Nog even over dit intussen al beroemde filmpje: natuurlijk is het om dom om zonder nadenken aandelen te kopen en weer hoger te verkopen van bedrijven waar u nog nooit van hebt gehoord. Dit is alleen wél de allerbeste strategie sinds vorig voorjaar. Ja, ééns niet meer, maar zolang... En dat is wat nu telt.

We - ja, ik ook hoor - hebben gewoon het nakijken in deze markt met al onze kennis, ervaring, data et cetera. Zolang de lockdowns duren, iedereen zich stierlijk verveelt, alleen de koersen nog aan dagelijkse beweging toekomen en het gratis geld als manna uit de hemel blijft vallen...  Vul zelf verder maar in. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 20 januari 2021 18:01
    Zielige teksten hier.. "Lock down Rally gaat dóór

    Volgens mij is de "Lock down" Rally nog nooit gestopt..

    De "Knock-Down" Rally zal denk ik kort en hevig zijn..

    Toegevoegd:

    Net zoals de Bokspartij van Verhoeven-Jamal Ben Saddick had moeten zijn..

    Pats-Boem 26 sec 1e Ronde Verhoeven > Down > Out and Over again..

    Met een Knock-down van de "Sledge-Hammer" Saddick..!!

  2. Goldfish1080 20 januari 2021 18:25
    Ben ik de enige die vind dat het nu wel erg hard gaat? Zeker met aandelen uit de "groene" hoek met idiote koers winst verhoudingen (Tesla, Alfen). Verder merk ik dat techaandelen en financiele dienstverlening (Adyen) afgelopen jaar tot onrealistische hoge koersen zijn gestegen.

    Deze bedrijven zullen in de praktijk nooit winst/divinden/groei laten zien die deze koers zou kunnen verklaren. Ik snap dat de rente laag is maar we zitten wel in een crisis met enorme gevolgen voor de reële economie en consumptie. Ik zie de rente ook niet snel stijgen maar stel deze gaat een paar % omhoog dan zitten heel veel overheden en beleggers met een giga probleem. Lijkt mij een goed moment om short gaan op deze "bubbelaandelen" eens te bespreken in de podcast, ik hoor graag wat Arend Jan en Niels hier van vinden.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links