Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Chart Alert: Adyen

Chart Alert: Adyen

Tactisch: SHORT Actueel: €1969 Koersdoel: €1750 - €1650 Stoploss: €2150,71

klik om te vergroten

De beurskoers van Adyen sloot enkele uren voor kerstavond 24 december jongstleden op €1969,50.

Bij deze hoogste slotstand aller tijden noteert de relatieve sterkte-index (RSI) op maandbasis 82,97 (niet getoond), hetgeen onder de hoogste RSI-waardering ligt per 30 september dit jaar. Op weekbasis (niet getoond) noteerde de RSI eind vorige week op 74,94. Die RSI-stand bevindt zich onder de RSI-toppen die na de RSI-piek op 83,12 op 17 juli dit jaar zijn gesignaleerd.

Hogere beursnoteringen bij lagere RSI-toppen in overgekocht waarderingsgebied (RSI > 70) duiden op negatieve divergentie. Dat betekent in deze situatie een stijgende trend, maar gaandeweg verlies aan opwaarts momentum.

De RSI-meting op dagbasis bereikte op 18 december een hoogste stand bij 83,18 maar een lagere top op 24 december jongstleden. Een correctie onder de weerstandlijn naar circa €1700 lijkt nu heel nabij.

ADYEN BEST Turbo Short

Met een turbo short-instrument kan bovengemiddeld worden geprofiteerd van het toegelichte dalingsscenario. Denk hierbij o.a. aan ADYEN BEST Turbo Short. Klik op ISIN DE000VQ2J3V5 voor de kenmerken van dit hefboominstrument en/of voor overige informatie van de aanbieder.

Deze researchpublicatie is opgesteld en uitgebracht door Loef Technische Analyse (hierna: LTA) in opdracht van IEX Media B.V. in samenwerking met Bank Vontobel Europe AG, waarvoor LTA een vergoeding ontvangt. Edward R. Loef is bestuurder van LTA en opsteller van onafhankelijke technische analyse publicaties. Edward Loef en/of LTA kan op elk willekeurig moment direct of indirect posities in deze publicatie genoemde beleggingswaarden of –instrumenten hebben.

LTA levert onafhankelijke beleggingsresearch gebaseerd op methodieken die bekend staan als technische analyse. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door LTA betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan LTA niet instaan. LTA geeft geen garantie of verklaring omtrent genoemde juistheid en volledigheid, noch uitdrukkelijk noch stilzwijgend. LTA aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van de onjuistheid en/of onvolledigheid van bedoelde informatie.

Dit rapport dient niet te worden opgevat als een aanbod om effecten of andere waardepapieren te kopen of te verkopen, noch als een uitnodiging of aansporing tot het doen van enige investering. De informatie in dit rapport is generiek van aard en houdt geen rekening met de specifieke (beleggings-)doelstellingen, de persoonlijke financiële situatie en persoonlijke behoeftes van de ontvanger. De ontvanger mag de informatie uit dit rapport dan ook niet aanmerken als een (persoonlijk) advies.

De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Opinies, feiten en meningen in dit rapport kunnen zonder nadere aankondiging worden gewijzigd. De verspreiding van dit rapport in andere jurisdicties dan in Nederland is mogelijk aan restricties onderhevig en de ontvanger van dit rapport dient zichzelf te informeren over eventuele restricties.

LTA aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de acties van derde partijen. Het intellectueel eigendom (inclusief het auteursrecht) van deze publicatie berust bij LTA. De ontvanger van dit rapport is gebonden aan de restricties zoals hierin vermeld staan.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links