Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Galapagos en de cash: de plaatjes

Het mooie aan de tijd waarin wij leven is, dat we vrijwel onbeperkt data tot onze beschikking hebben. En daar gaan we dan plaatjes en excelletjes van maken. Dat is goed, maar het gevaar is dat we complete onzin verzinnen. Ik dacht: kan ik de cashpositie van Galapagos in het onvolprezen Datastream vinden? Ja!


Logaritmisch:


Deze plaatjes suggereren dat er direct verband is tussen cash en koers. De laatste lijkt nu op een waar kasgeldverbrandingsfeest te duiden di jaar, maar dat valt mee. Per 31-12 heeft Galapagos volgens de schattingen van de analisten ruim boven €5 miljard in kas. Nu is dat nog formeel €5,7 miljard.

Natuurlijk is er verband tussen spaarvarkens en prijs op het bord van Galapagos, maar de uitslagen uit de reageerbuizen zijn leidend. Die waren goed de laatste jaren, zodat er meer onderzoeksgeld beschikbaar kwam - vooral van Gilead. Dat heeft nu een niet genomen op Galapagos, ik kan het niet anders zien.

En wat doet Gilead nu met haar 25%-belang? Wat mij betreft is dit de hamvraag. Of laat ik me nu ook afleiden door ruis en gaat het gewoon weer om wat er uit de reageerbuizen gaat komen? We gaan zien of Beagle06 (CEO Onno van der Stolpe) voor de vierde keer Galapagos naar een comeback weet te evolueren. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 16 apr BeursVandaag: Gaat het nog een beetje? 4
  2. 16 apr BeursVandaag: Gaat het nog een beetje? 4
  3. 15 apr BP, Shell en een enorme viezerik 5

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare