Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tracker Tips: Beleggen in Chinese technologie

Tracker Tips: Beleggen in Chinese technologie

HSBC Global Asset Management heeft de eerste ETF in Europa gelanceerd die de Hang Seng tech-index volgt.

Met deze ETF krijgt u toegang tot de 30 grootste technologiebedrijven uit de regio Groot-China die genoteerd zijn aan de Hong Kong Stock Exchange. Groot-China omvat Hongkong, de Volksrepubliek China, Macau en Taiwan.

H4ZX

De HSBC Hang Seng Tech UCITS ETF met isincode IE00BMWXKN31 is verhandelbaar op het Duitse Xetra, Euronext Parijs en de London Stock exchange en kost u 0,5% op jaarbasis.

Om in de onderliggende index te worden opgenomen, moeten de aandelen een hoge blootstelling hebben aan een van de vijf thema's: cloud, digitaal, e-commerce, fintech of het internet. De ondernemingen zijn afkomstig uit vijf sectoren: informatietechnologie, industrie, gezondheidszorg, cyclische consumptiegoederen en financiële dienstverlening.

De bedrijven moeten ook slagen voor een screening op het gebied van innovatie met de volgende criteria:

  • dat ze een door technologie ondersteund bedrijfsmodel hanteren, waarbij een aanzienlijk deel van de omzet digitaal wordt gegenereerd;
  • sterke onderzoek- en ontwikkelingsinvesteringen;
  • een jaarlijkse omzetgroei van ten minste 10%.

De opname in de mand is gebaseerd op marktkapitalisatie, waarbij het relatieve gewicht van een aandeel beperkt is tot maximaal acht procent.

Chinese Tech

De technologiesector in China heeft de afgelopen jaren een explosieve groei gekend en de regio is het op een na grootste wereldwijde knooppunt voor startende organisaties, zogeheten unicorns, die profiteren van de snelgroeiende binnenlandse markt van de middenklasse, stimulering van de overheid en technisch onderlegde consumenten.

De 30 namen in de benchmark zijn in de volgende tabel weergegeven:klik om te vergroten

Het verloop van de Hang Seng TECH-index vanaf het begin vindt u in onderstaande  grafiek.

klik om te vergroten

Michael Mooijer is directeur bij Fresh Funds en heeft als specialisme Exchange Traded Funds (ETF’s). De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michael Mooijer

Michael Mooijer is als directeur verantwoordelijk voor het fondsmanagement bij het fondsenlabel Fresh® van OHV Institutional Asset Management. Hij is sinds 1991 werkzaam in de financiële wereld en zijn expertise ligt vooral op het gebied van trackers. Hij werkte eerder onder meer bij Flow Traders als senior ETF trader en bij...

Meer over Michael Mooijer

Recente artikelen van Michael Mooijer

  1. dec '21 Outlook 2022: mijn ETF-portefeuille voor 2022 10
  2. dec '21 Tracker Tips: een biotechnologische revolutie 1
  3. nov '21 Tracker Tips: een koperen belegging 4

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Chessplayer1992 7 januari 2021 17:16
    quote:

    Eminem schreef op 15 december 2020 15:29:

    Aan deze ETF heb ik ook een column gewijd www.iex.nl/Column/495120/Tracker-Tips... en is specifiek gericht op Chinese internetbedrijven. Die van HSBC is meer gediversifieerd en belegt in Hong Kong-aandelen. De keuze is aan u...
    Bij etf's hecht ik veel waarde aan lage lopende kosten. 0,5 of 0,75 scheelt toch weer 25 basispunten. Daarnaast vind ik een nadeel indien een paar fondsen een enorm gewicht in een etf hebben. De max 8 procent weging vind ik dan ook sterk.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links