Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Rare jongens die Britten

TA: Rare jongens die Britten

Boris zorgt met zijn Brexit voor technische barrières op de Britse beurs.

We staan aan het begin van een nieuw avontuur, maar het is nog veel te vroeg voor een feestmaal. Bovendien is de Bard er nog… Deze tekst uit het album 'Rare jongens die Britten' van Asterix & Obelix is exemplarisch voor de huidige actuele Brexitonderhandelingen.

Premier Johnson heeft aangegeven direct met Commissievoorzitter Ursula von der Leyen in Brussel te willen onderhandelen.

https://img.iex.nl/images/uploads/2016/Asterix-Obelix_412a1791-43c5-43e1-ba31-da44626c96d8.jpg

 

Eindfase

Nu de Brexit-onderhandelingen in de eindfase terechtkomen, kijken beleggers kijken de kat uit de boom. Het handelsverdrag tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU is nog steeds niet beklonken. Er zijn nog grote meningsverschillen.

Johnson heeft eerder gedreigd weg te lopen van de onderhandelingstafel. Het is dus nog veel te vroeg voor een feestmaal.

Spanning stijgt

Kortom, de spanning stijgt en de meningsverschillen zijn nog steeds niet opgelost, ondanks dat de klok de seconden wegtikt.

Technisch is de Londense beurs bezig met een bearish pullback, nu de bodem van eind 2018 wordt genaderd. Vandaag bekijk ik de AEX en de Londense FTSE100 index.

AEX stijgt langzaam door

De Nederlandse beurs komt er technisch bezien beter bij te liggen nu de AEX een vlag (tussen de twee blauwe lijnen) opwaarts heeft gebroken.

In eerste instantie is er ruimte richting de weerstand van 632,12 punten (de top van 21 februari). Na een uitbraak boven 632,12 punten wordt 703,18 het volgende opwaartse koersdoel.



Engelse beurs op technische barrières

De Britse FTSE 100-index is teruggekeerd naar de oude bodem van 24 december 2018 rond 6.722 punten. Deze oude steun fungeert thans als nieuwe technische barrière, waarmee zich een bearish pullback aftekent.

Zolang de koers hieronder blijft, oogt het technische beeld negatief. Er ligt steun op 5.534,08 punten (de bodem van 30 oktober).




Uitleg bearish pullback

Een bearish pullback heeft altijd de volgende kenmerken:

  • Een bodem wordt neerwaarts gebroken, waarna de koers verder zakt. De doorbraak van de bodem geldt als een verkoopsignaal. In het geval van de FTSE 100 was die bodem gevormd rond 6.722 punten.
  • Als gevolg van het verkoopsignaal volgt een harde daling. Nadat koopjesjagers vinden dat de koers voldoende is gedaald, stappen zij weer in, waardoor zich een herstel aftekent.
  • Doorgaans komen de verkopers weer terug rond de voormalige bodem, waardoor zich bij die oude bodem rond 6.722 punten een (lagere) top vormt. Indien de opmars daar stagneert is de pullback voltooid en kunnen de koersen weer dalen.
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 61
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

205 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 9 december 2020 08:47
    Groene Koersen. No Surprise. Opvallend dat we met zo veel armoede er maar weinig veranderingen in de wereld komen. Schijnbaar hebben de rijken zich goed afgegrendeld en schijnbaar hebben de armen te weinig middelen om iets te doen en laten veranderen. Kortom het mooie verdeel en heers op de wereld. Ik zou veel meer opstanden verwachten. Maar schijnbaar is een paar billionairs machtiger dan miljoenen armoedigen. Niettemin beurzen geven niet op. Groene koersen blijven overheersen dank zij de continue money printing. Europa. Ze komen nauwelijks vooruit. AEXie een paar punten. DAXie iets meer dan een paar punten. Ukkie, Italie, ze staan stil. Spanje gaat weer vooruit. Griekenland springt vooruit. U gaat straks weer Zuid Europa II bubbel financieren. Zo lang de AEXie hoger gaat vindt u het niet erg. Dus langer werken voor de Zuid Europa II bubbel mag ook geen probleem zijn. Azie ging vanochtend weer in het groen tekeer. Ze doen niets anders daar. Ze blijven daar hoog liggen. De Vietnamese beurs is nu de sell of the century. Geen beer die er op stort. Die beren storten zich wel op Fugro. Net geld opgehaald en meteen al deze shareholders plagen door shorts uit te breiden. Het is wel logisch. Want wat moet je eigenlijk met Fugro vandaag. Vuurwerk zit er niet in. Zonde. We gaan richting een hollende groene opening. Armen zullen het geweldig vinden. De Rijken nog meer. Run Stieren Run.
  2. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 9 december 2020 08:51
    Goed, 619 zoals gemeld koersdoel staat er.

    "En ren, heb je er ook aan verdiend?"
    "Ja, maar vergeleken met die $2.500 van Oboema in 50 minuten is het meer een soort glazenwasserstarief".
    "Nou en, een glazenwassersloon uitbetaald krijgen zónder in de kou op de ladder te hebben hoeven staan, dat is toch helemaal niet verkeerd?"
    "Nee, dat dan weer niet."

  3. createmonnie 9 december 2020 08:54
    Ik vraag het mij ook al een tijdje af waarom de armen in NL, USA en andere verontwikkelde landen niet in opstand komen. Juist deze groep kan bijdragen aan het stimuleren van de ecnomie. Juist deze groep zijn extra voorzichtig met het uitgeven van hun geld en hebben nauwelijks een buffer om onvoorziene prijsstijgingen te betalen. Vele zien dat de ECB het nieuw geprint geld niet goed verdeeld. Ik begrijp hun idee wel om digitaal geprint geld makkelijk weer uit de markt te kunnen halen (kwestie van 1 druk op de verkoopknop), maar beseft deze zelfde bank hoe de markt op deze verdwijning van een paar miljarden gaat reageren?

    We kunnen deze tijden uitrekken met 10 jaar, maar op een gegeven moment is het vertrouwen kwijt. Bij mij raakt het vertrouwen in geld kwijt, zodra de schulden van Italie en andere probleemlanden worden kwijtgescholden
  4. forum rang 6 mercurius-adept 9 december 2020 09:11
    quote:

    createmonnie schreef op 9 december 2020 08:54:

    Ik vraag het mij ook al een tijdje af waarom de armen in NL, USA en andere verontwikkelde landen niet in opstand komen...
    simpel: omdat armen ,alcoholverslaafden en andere disfunctionerende burgers hier vroeger stierven aan gebrek aan voeding, zorg en kennis....nu niet meer
  5. createmonnie 9 december 2020 09:46
    Vroeger toen ik klein was en ik mocht van mijn moeder niet bij mijn vrienden spelen ging ik vaak huilen. Echter trapte mijn moeder hier niet in en mocht alsnog niet bij mijn vrienden spelen. Ik moest eerst mijn kamer opruimen en mijn huiswerk maken.

    De moeder van alle landen doet het tegenovergestelde... De stoute landen met veel rommel en veel huiswerk gaan huilen bij de ECB en EU, daarna vinger wijzen naar de landen die het wel voor elkaar hebben en voila... De moeder geeft deze landen weer een flink zak geld en denken mee hoe zij hun huiswerk kunnen maken. Het rommel laten we even staan en zorgen als het escaleert dat we het laten verdwijnen. Niet netjes opruimen, maar gwn weggooien. Probleem opgelost en iedereen blij.

    Ik schaam mij dood voor de manier anno nu... Waar is het leven gebleven dat je hard moet werken om je geld te verdienen. Heb je geen bestaansrecht als bedrijf door torenhoge schulden, ga je maar failliet en koopt een andere slimme ondernemer je toko om het bedrijfsmodel aan te passen en winstgevend te maken. Elke maand vieren we een lage aantal faillissementen, maar daar word ik niet bepaald blij van. Het is uitstelgedrag tot een belangrijke schakel in je bedrijfskolom omvalt. Die sleurt haar buren + productieketen mee de afgrond in. Heeft iemand daar eigenlijk oog op?
  6. forum rang 6 d' Aandelen ' 9 december 2020 09:49
    Goedemorgen,

    Na berekening op basis van Vdax New zou de hoogste stand van de Fdax uit komen op 13465, kwam net op 13457 en de dag laag op 13092.

    Retsok schreef dat en nog een gap open staat van februari op 13500, ik verwacht niet dat deze vandaag gesloten wordt, of beter gezegd het lijkt me onwaarschijnlijk maar zeker weten doe ik het ook niet.

    Kortom er is wel wat beweging te verwachten.

    Op basis van de VIX de Nasdaq 100 dag hoog 12798 en dag laag 12472, de S&P 500 dag hoog 3750 en dag laag 3654.
205 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links