Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IEX Podcast: Fugro, ABN Amro en twee kooptips

IEX Podcast: Fugro, ABN Amro en twee kooptips

Het is weer vrijdag dus hebben we voor u weer een nieuwe podcast gemaakt. Op een luchtige manier bespreken Niels en ik de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen week. 

 • De bubbel in de obligatiemarkt
 • Waarom de AEX zo duur is
 • Fugro
 • ABN Amro
 • Deutsche Telekom
 • De FTSE100
 • De zwakke dollar: Gunstig of toch niet?
 • Rabo Certificaten
 • ECB-rentebesluit van volgende week
 • Outlook 2021 Online Event (in samenwerking met Societe Generale)

De podcast is te vinden onder andere in Spotify, Google Play en iTunes. Ook kunt u gewoon op de onderstaande link klikken.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 25 jan Veel! Alles over de beursopening 1
 2. 25 jan Over AEX 666,66, 666,79 en 667,85
 3. 25 jan Basic-Fit, wat is dit?

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. GroteVriendelijkePrutser 5 december 2020 16:31
  Mannen, ik vind het mooi om te horen dat jullie de feedback ter harte nemen.
  Het is een zeer vermakelijke podcast, het is zelfs de ENIGE podcast die ik luister.

  Top dat jullie plannen hebben voor gasten in de podcast in de toekomst. Ik kijk uit naar wat specialistische input.

  Overigens heb ik hardop moeten lachen om de paaseieren "voor 150,- p.u."
 2. Scepticus 6 december 2020 14:34
  Aardige podcast heren. Wel net te lang voor het ritje naar mijn werk. Daarvoor zou 20 minuten mooi uitkomen.

  Wat betreft obligaties. Ik hoorde dat liever cash wordt aangehouden. Mee eens. Ook hoorde ik dat liever cash wordt aangehouden. Ook mee eens. Bovendien zie ik aflossen op de hypotheek als een soort obligatie. Zo zie ik dat ook. In de financiële planning geeft aflossen van de hypotheek een gegarandeerd rendement, namelijk de rente die in de toekomst niet meer hoeft worden betaald. Die bespaarde rente kun je herbeleggen in extra aflossingen of eventueel in assets. Dat wilde ik even kwijt.
 3. oilexpert 6 december 2020 15:16
  Lagere dollar is ook goed voor de olieprijs, die stijgt dan meestal mee. Daar kunnen de olieaandelen mede van profiteren. Fugro gaat gezien de geplande revival van boren olievelden Suriname, Afrika zeker een duwtje in de rug krijgen.

  Toch hoop ik ordentelijk verloop Brexit, er wordt genoeg geld verloren door principes. Inefficiency is secht voor de markt, wij als belastingbetalers betalen de prijs. Hopelijk vanovend wat positief nieuws uit het topoverleg.

  Oilexpert.nl
 4. Mariah 7 december 2020 08:24
  Jammer dat jullie een zo beperkte visie op obligaties hebben. Om te beginnen spraken jullie over obligaties maar leek het dat jullie daar alleen staatsobligaties onder verstaan. De categorie is veel groter, met bedrijftobligaties (van investment grade to high yield), en emerging market schulden in locale en in harde valuta. De spreads zijn zodaning dat high yield op dit moment zeker aantrekkelijk is. Vwb staatsobligaties blijkt dat jullie ook de cijfers niet echt kennen: kijk eens naar een tracker van staatsobligaties 7-10 jaar looptijd, investment grade zoals Lyxor Euro Government Bond 7-10Y DR UCIT (LU1287023185). Deze trackt de Bloomberg Barclays Euro Treasury 50 bn 7-10 Year Bond index. Resultaat 2019 6.6%, resultaat 2020 ytd: 3.8%.
  Terecht in deze context is jullie discussie of er meer of minder inflatie komt. Misschien een goed onderwerp om eens verder uit te diepen.

8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare