Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Adempauze

TA: Adempauze

De aandelenbeurzen in Europa hebben de afgelopen dagen pas op de plaats gemaakt. Het ontbreken van richtinggevend nieuws in combinatie met overbought-condities in de grafieken zorgt ervoor dat de stijging tot stilstand is gekomen. De beurzen lijken nieuwe krachten te verzamelen om de stijging te vervolgen.

De Nederlandse beurs is recent uitgebroken boven de toppen van de afgelopen maanden. De Duitse beurs is echter nog altijd in gevecht met de weerstand en mist de overtuiging om verder op te lopen. Ik loop een aantal Europese indices langs.

AEX-index neemt gas terug

De Nederlandse beurs (AEX-index) weet ondanks de huidige consolidatie de stijgende trend intact te laten. De hogere koersbodems die op korte termijn worden gevormd signaleren een positieve ondertoon.

Rond C is een nieuwe hogere bodem gevormd. Deze ligt boven de laatste top rond 587. Dit geeft aan dat er sprake is van gretige kopers in de markt.

Zolang steun 587,03 (top van 23 juli) intact blijft, mag opwaarts worden gekeken. Een nieuwe hogere koerspiek dient de stijgende trend te bevestigen. Weerstand wacht rond 632,12 (gevormd op 17 februari).

Bel 20-index blijft omhoog kijken

De beurs van Brussel (Bel 20-index) maakt even pas op de plaats, maar ligt er technisch bezien niet onaardig bij. Omdat de Bel 20-index hogere koersbodems weet te vormen, blijven we opwaarts kijken. Dit geeft aan dat er nog steeds op hogere niveaus wordt gekocht.

Om de oude stijgende trend voort te kunnen zetten, moet de Bel 20 breken en sluiten boven de laatste koerspiek. Onder steun 2.998,54 (bodem van 29 oktober) verzwakt het beeld. Weerstand ligt op 4.188,95 (gevormd op 23 januari 2018).

CAC 40-index oogt sterk

De Franse beurs (CAC40-index in Parijs) heeft recent de weg omhoog gekozen nadat de voormalige barrière werd gebroken. Hierbij is een verbetering opgetreden richting weerstand 6.111,41 (top van 19 februari). Steun zien we rond 5.213,67 (top van 8 juni).

Het beeld blijft positief, zolang de koers boven deze voormalige weerstand weet te blijven. De huidige adempauze vindt plaats binnen de opgaande trend.

DAX-index mist kracht

De Duitse beurs blijft stoeien met de weerstand van de recente koerstoppen. De DAX-index in Frankfurt heeft de vroegere weerstand net gebroken. Deze doorbraak is echter nog te klein om een nieuwe verbetering aan te geven.

Een harde voorwaarde voor een belangrijke verbetering van het technische plaatje, is dat de DAX erin slaagt om boven deze oude horde te blijven. Dan mag een positief koersverloop verwacht worden richting weerstand 13.795,24 (gevormd op 17 februari). Steun ligt op 13.004,80 (bodem van 13 november).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 15 jan TA: Wordt 1000 punten nu haalbaar? 204
 2. 14 jan TA: Beleggers blijven positief 217
 3. 13 jan TA: Lichtpuntje in de lockdown 92

Reacties

245 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Robin82 3 december 2020 07:49
  Na een fase van nauwelijks koersbeweging komt altijd een forse beweging erachteraan, welke kant op moet blijken, 29.400 en 25.200 afgerond zijn de belangrijkste zones maar gezien de forse stijging in nov acht ik de kans op naar beneden toe corrigeren komende week net iets groter. De vix zal hoe dan ook ontwaken
 2. forum rang 6 ttroo 3 december 2020 08:36
  Waarde loze dollars. Europa houdt er van. DAXie bedrijven krijgen het lastiger door waarde loze dollars. AEXie ook. Met of geen deal, Ukkie leidt tot meer kosten. Goud en zilver willen nog niet hoger op een lagere dollar. Vixie blijft in slaap. Wat een slappe hap is Vixie zeg. Gisteren veroverde ze wel de 21. Ze moeten verder omhoog om meer wakker te worden. Stieren zijn rustig, Europese stieren. Wat komt er bij in Amerika. Niet eens $1 trillion, dat gaat tegenvallen. Amerikanen hebben veel nodig. Staan al massaal in de rij voor voedsel. En dan is het ook nog eens vredestijd! Dollar. Firesale. Wie gaan we bellen? Europa. Veel landen willen afnemen. Gooi ze vol. Ze houden er van. Hun pensioen fondsen moeten leeg. Helemaal leeg. Geld naar Zuid Europa geld naar waardeloze dollars, geld naar zwaar inflated Amerikaanse beurzen. Nog leger maken die Hollandse pensioen fondsen. We love them.
 3. forum rang 4 b.west.invest 3 december 2020 09:07
  quote:

  De nieuwe Kleren van de Keizer.. schreef op 3 december 2020 08:25:


  Woensdag jl. 2700 sterfgevallen in The Fake States of America..

  Hoogste aantal in een Etmaal tot nu toe..

  "Financiële Markten" > Zombie Markten..


  2833 doden en 203737 nieuwe besmettingen .
  worldometers is de bron
 4. forum rang 4 b.west.invest 3 december 2020 09:15
  @P2020 ,

  Ja helaas lopen de opties waardeloos af , de put 490 , de kans dat ik daar nu nog wat voor beur is 1 % .

  Ben nu mijn plan voor 2021 aan het maken , ik overweeg put te kopen voor dec 2021 , dit doe ik dan in januari om zoveel mogelijk lucht eruit te laten lopen , ik twijfel echter , door de shorters percentages , deze lopen niet op maar nemen zelfs af .

  Dat Atradius bekend maakt dat er nu al bijna 60 % van de rekeningen niet betaald worden , dat er ruim 1 miljoen Nederlanders onder de armoedegrens leven , dat de werkloosheid minder hard stijgt dan verwacht maar de bijstands uitkeringen explosief stijgen (tja typisch polderbeleid , dus in totaal minder mensen aan het werk , maar de werkloosheid valt mee ) . Dat de hoos aan faillisementen nog moet komen .

  Dan moet de beurs wel stijgen .... ja en dat is tot nu gebeurd , toch gaat het een keer omlaag , en dan denk ik gruwelijk .

  Oja goede morgen overigens (geleend van E. Rus )
 5. forum rang 6 'd Aandelen 3 december 2020 09:16
  quote:

  BenR schreef op 3 december 2020 09:08:


  Goede morgen,

  Volop manipuleren.... opening: AEX 2 punten hoger en DAX 20 punten onderuit.

  Dat maakt geen verschil > eod alles lager!!!  Met Vdax New en VIX berekende ondergrens DAX 13116 en S&P 500 op 3620, meelezers dit zijn de ondergrenzen waar professionals rekening mee houden, bovengrens 13510 en 3718.
 6. forum rang 4 BenR 3 december 2020 09:31
  NQ vandaag naar 12600...

  ESjes naar 3600.. (HVE 3588 en 3609)  quote:

  'd Aandelen schreef op 3 december 2020 09:16:


  [...]

  Met Vdax New en VIX berekende ondergrens DAX 13116 en S&P 500 op 3620, meelezers dit zijn de ondergrenzen waar professionals rekening mee houden, bovengrens 13510 en 3718.
 7. forum rang 6 ttroo 3 december 2020 09:40
  Er zijn veel redenen om de beurzen te laten zakken, maar de sterkte reden om de beurzen niet te laten vallen is too big to fail. En dus doen centrale banken er alles aan om hogere beurzen in stand te houden, terwijl ze feitelijk alleen de aller rijksten rijker maken. Het volk zal het moeten doen met kruimels. Voor sommige van het volk een leuke kruimel, voor de meesten van het volk blijft het maar matige kruimels. Bedrijven zullen de crisis wel merken. Vaccin helpt, maar zal later pas in 2021 effect hebben, mits het virus niet muteert en mits een hoge vaccinatie graad wordt gehaald en mits het toch echt effect heeft. Export bedrijven naar Engeland zullen de Brexit gevolgen merken net als Export bedrijven naar Amerika. Ook dochtermaatschappijen die zittten in Ukkie en NUS (Not United States) zullen pijnlijker bijdragen met de hogere kosten en een lagere dollar. Los van het feit dat het proces van mensen aan het werk krijgen vaak trager gaat. Praktijk is toch anders. Eerst moet budgetten vrijkomen. Dan komt de sollicatie procedure. Kortom daar gaat wel wat tijd over heen. Mensen moeten ook bijtanken met hun reserves. Alleen de goeden onder ons kunnen en leven verder als of er niets is gebeurd. Mogelijk zijn ook de keuzen van mensen anders geworden en daar moet ook aangepast op worden. Kortom zeker uitdagingen in 2021, maar de grootste uitdaing blijft het bijdrukken van geld. Het kan niet anders dan dat di proces moet blijven doorgaan en feitelijk ook in steeds meer grotere eenheden. Kijk maar naar Amerika. Trillions vliegen om onze oren. De tijden van billions zijn over. Trillions moeten muli trillions worden. Ik was goed short gegaan op Tesla, maar ik verkocht ze wel te vroeg. Gisteren gingen ze behoorlijk door de knieeen na de opening, maar kwamen per minuut steeds meer terug. Ik vind ze rijp voor een correctie naar $500. Afwachten of dit ook gaat uitkomen. Europese beurzen blijven nog goed liggen met die goedkope dollars. Maar vooruitkomen doen ze niet. En als de weerstand omhoog is, dan zullen ze de weg van lager wel eens kunnen gaan testen. Minder waard wordende dollars is niet goed voor Europa. Grafieken blijven hoog liggen. Dus correctie ligt al tijden op de loer. Maar de correctie blijft voor de start lijn staan. Dus het is wachten voor de eerste stap van de correctie. Misschien vandaag.
245 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare