Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AirBnB voor rond $30 miljard naar beurs

F/Rite Air kent u. En nu ook F/Rite AirBnB? Nee! Tenminste, dat denk ik. Het fonds hoopt nog dit jaar voor rond $30 miljard naar de beurs te gaan. Er gaan dagen voorbij dat u en ik dat niet in handen hebben (toch?), maar eigenlijk is dit voor Nasdag begrippen niet eens een bijzonder grote beursgang. 

Zeker gelet op de al jarenlange hype dat dit zo hippe bedrijf eens naar de beurs gaat, want AirBnB heeft geen last van gebrek aan publiciteit. dan nog iets, uitgerekend in het jaar dat dit technologiebedrijf door de coronacrisis vol wordt geraakt (als een van de weinigen), zet het gewoon de beursgang door.

Dat heb ik wel eens anders gezien. Nog niet zo lang geleden zag LeasePlan af van een beursgang, omdat de AEX drie dagen tegen zat. Het is AirBnB blijkbaar niet te doen om snel te cashen en dan maar zien. Take the money and run beursgangen noem ik dat, daar heeft Wall Street er al veel te veel van gezien.

Serieus bedrijf dus en dat kan AirBnB misschien wel tot een mooi aandeel maken, zeker gezien dat iedereen vanaf volgend jaar graag weer wil reizen, schat ik zelf in. Mee doen aan deze beursgang is ondoenlijk voor ons Nederlanders. U moet dan maar hopen dat bij introductie er niet te veel gekkigheid ontstaat, als u zed wil.

Zie hier Palantir maar dat eerder deze herfst naar de beurs ging, ook een veelbesproken en lang op geanticipeerde beursgang. een zwaar verlieslatend bedrijf ook. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links