Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Oliesector op laag pitje

TA: Oliesector op laag pitje

De olieprijs neemt de technische horde van $45 - $46. De oliesector staat nog op een laag pitje.

Het zal je maar gebeuren, je bent verantwoordelijk voor de pensioenen van dokters, verpleegkundigen en verzorgenden en je verliest bakken geld.

Verkeerde gok olietermijnmarkt

Dat overkwam het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), het op één na grootste pensioenfonds van Nederland. PFWZ heeft 4 miljard euro verloren met verkeerd gokken op de olietermijnmarkt.

Door speculaties op de beurs zijn pensioenpremies door het putje gespoeld. Als verpleegkundige is dit niet wat je na een dag ploeteren met coronapatiënten wil horen. Dit is medio november door het FD bekendgemaakt.

Het komt er nu waarschijnlijk op neer dat de zorgsector volgend jaar meer kwijt is aan pensioen, ook niet iets wat je graag hoort.

Technisch is de oliemarkt doorgaans lastig te beoordelen, ik heb dat zelf aan de lijve ondervonden. Dacht ik recent nog dat Brent-olie never door de $ 45 per vat kon stijgen, we staan nu rond $ 47,50.

Aandelen in de oliesector staan echter nog op een laag pitje. De Europese energiesector (Oil & Gas) is technisch nog niet doorgebroken.

Vandaag neem ik de olieprijs onder de loep, alsmede de Europese energiesector.

Sector Oil & Gas

Aandelen in de Europese energiesector verbeteren iets, nu de correctieve beweging opwaarts wordt gebroken. De sector Oil & Gas laat afgezien hiervan doelloze bewegingen zien, met stevige sprongen op en neer. Deze markt heeft nog geen richting gekozen.

Voor een structurele verbetering is een doorbraak boven de weerstand van 259,02 punten (de top van 12 juni) noodzakelijk. Na een uitbraak boven wordt 338,36, de top van begin 2020, het volgende opwaartse koersdoel.

De steun van 177,83 punten wordt gevormd door de bodem van 30 oktober.


Brent-olie

Het technische plaatje van de prijs van ruwe olie is verbeterd nu de recente toppen in de zone 45-46 zijn gebroken. Rond $45 lag ook de bodem van 2017, waar de olieprijs de afgelopen maanden steeds op is afketst.

Na deze doorbraak komt er opwaarts ruimte vrij richting de weerstand van $70,24 (gevormd op 10 januari). Steun ligt op $36,41 (de bodem van 6 november).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 20 jan TA: Wall Street's Wittebroodsweken 144
 2. 19 jan TA: ASML gaat als een speer 123
 3. 18 jan TA: Trend AEX blijft sterk 58

Reacties

233 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 'd Aandelen 2 december 2020 09:26
  quote:

  Formule1-Fan schreef op 2 december 2020 09:17:


  [...]

  Banken en bankiers weten toch wat je koopt, en hun gaan er tegendraads in om jouw poen te krijgen en stukjes.


  Nee hoor F1F gewoon een stomme fout van mezelf, verkeerde knop gekozen maar gelukkig mini fdax, niet goed opgelet.
233 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare