Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bitcoin evenveel waard als Nvidia

Bitcoin evenveel waard als Nvidia

Rustig dagje op de beurzen zowaar (met de VS dicht) en alleen de coins doen van zich spreken. In negatieve zin dit keer, er is een correctie gaande en dit heet technisch dacht ik afketsen op de top. Dat kan en mag een keertje, maar hoe vaker het niet lukt om uit te breken, hoe meer de trend onder druk komt te staan.

In bitcoin handelen met technische analyse is vrij gebruikelijk, vandaar. CNBC zet nog even wat nuttige cijfers op een rij. Die hele markt is dus goed voor $315 miljard. Dat is vergelijkbaar met Nvidia ($327 miljard) en dat is weer geen onbekende in de coin-wereld. Nou ja, waar niet meer, met die stormachtige groei van het bedrijf. 

Bitcoin peaked at $19,783 in December 2017. After hitting that milestone, the bubble burst and bitcoin plummeted to $3,122 the following year. It climbed past $15,000 on Nov. 5, $18,000 on Nov. 19, and $19,000 on Nov. 24.

Bitcoin’s market value — which is calculated by multiplying the total number of bitcoins in circulation by the price — now stands at $315.3 billion, down from $355.9 billion on Tuesday, according to CoinDesk.

En wie koopt ze bij?


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 19 jan Buybacks Netflix?!
  2. 19 jan Rustig beursje (met scherpe kantjes)
  3. 19 jan Lang leve Hollandsche tech 1

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare