Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Drie driehoeken

TA: Drie driehoeken

De aandelenbeurzen wereldwijd lijken hun weg omhoog te willen vervolgen. Veel indices zijn al opwaarts uitgebroken en bij de overige beurzen zien we signalen van een naderende uitbraak.

De Amerikaansen technologiebeurs is opvallend genoeg een van de achterblijvers van de afgelopen weken. Toch ligt deze beurs er zeker niet verkeerd bij en lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat ook de Nasdaq-index opwaarts uitbreekt.

Bij meerdere grote techaandelen zien we de laatste maanden driehoeksformaties ontstaan. Een driehoek wijst op een afwachtende houding van beleggers en wordt vaak afgerond in de richting van de voorafgaande beweging. Aangezien deze adempauze in veel gevallen plaatsvindt binnen de langetermijn-stijgende trend, ligt een opwaartse uitbraak voor de hand.

Amazon.com

Amazon.com heeft dit jaar al een prachtige stijging laten zien. Vanaf het dieptepunt in maart is de koers meer dan verdubbeld. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat er veel meer vanuit huis werd besteld en dat Amazon zijn omzet flink kon opvoeren.

Amazon.com consolideert binnen de langetermijn-stijgende trend. Hierdoor is op korte termijn een meer neutraal koersverloop ontstaan. De toppen en bodems komen echter steeds dichter bij elkaar te liggen. Een uitbraak uit dit patroon zal niet meer lang op zich laten wachten.

Een opwaartse uitbraak zal de oude stijgende trend een nieuwe impuls geven en ruimte vrijmaken voor een stijging richting fors hogere koersniveaus. Wellicht dat Black Friday hier alvast een aanzet voor kan geven.

Apple

Ook Apple consolideert al enige tijd binnen de langetermijn-stijgende fase. Vanaf begin september is de koers gaan corrigeren, maar serieuze verkoopdruk is uitgebleven. Hierdoor is een meer neutraal koersverloop ontstaan.

Apple beweegt momenteel in een driehoeksformatie die haar einde nadert. Ook hier verwacht ik uiteindelijk een opwaartse uitbraak en een hervatting van de  oude opgaande trend. Eerste signaal hiervoor zal een doorbraak boven weerstand $121,99 zijn. Het langetermijn koersdoel voor Apple ligt op $160.

Tesla

De producent van elektrische auto's lijkt op de beurs wat vooruit te lopen op zijn grote indexgenoten. Ook Tesla bewoog de afgelopen maanden in een driehoek, maar is daar recent al uitgebroken.

Zodra de uitbraak tot stand was gekomen, is de koers overtuigend verder opgelopen. De oude stijgende trend is hervat met een eerste koersdoel rond $600.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07:30 TA: Trend AEX blijft sterk 27
 2. 15 jan TA: Wordt 1000 punten nu haalbaar? 208
 3. 14 jan TA: Beleggers blijven positief 217

Reacties

165 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 an12 26 november 2020 09:11
  Er klopt dus inderdaad iets niet met het vaccin van AstraZeneca. Ik had hier al eerder vermeld dat ik het vreemd vond dat je resultaten meldt die uiteenlopen van 62 tot 90% effectiviteit.
  Nu blijkt dat de groep die 90% scoorde niet significant (te klein) was en dat er niemand van die groep ouder dan 55 jaar was.
  Ik neem aan dat ze daar straks bij de fda en ema nog wel even op terugkomen......
 2. putter 26 november 2020 09:23
  de fear en greed index staat op extreme greed 91 zal nog zo maar een paar punten kunnen stijgen maar dan is het onvermijdelijk het omslag punt op de beurs en komt de correctie. Is de beste beurs indicator, gaf ook perfect de low aan begin dit jaar met extreme fear, Dus wees alert. TA loopt achter de feiten aan.
  money.cnn.com/data/fear-and-greed/
 3. forum rang 7 What Else ?! 26 november 2020 09:25
  Thierry Bidet wordt Kei-hard in zijn Rug gestoken door dezelfde Mensen..

  Die hem tijdens het Sollicitatie gesprek destijds veren in zijn Kont staken..

  Zo vreselijk Oer-Hollands is dat..;)  Toegevoegd:

  Voor de Algo's is het Noodzaak om boven de 608 te blijven..


  Toegevoegd:

  Thierry is wel Labilo natuurlijk..

  Dat dan weer wel..
 4. forum rang 4 Pomper 26 november 2020 09:28
  quote:

  putter schreef op 26 november 2020 09:23:


  de fear en greed index staat op extreme greed 91 zal nog zo maar een paar punten kunnen stijgen maar dan is het onvermijdelijk het omslag punt op de beurs en komt de correctie. Is de beste beurs indicator, gaf ook perfect de low aan begin dit jaar met extreme fear, Dus wees alert. TA loopt achter de feiten aan.
  money.cnn.com/data/fear-and-greed/


  Dat meen je niet, de fear and greed index van CNN??? Geloof je dat echt?
165 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare