Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Craprally zet door

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 november 2020 18:39
    Het aandeel PostNL verdient een koersdaling omdat ze de drukte niet aankunnen?

    Als ik nu naar de AH ga en ik koop een compleet schap leeg en wil nog meer dan is het toch ook niet O AH wat zijn jullie slecht bezig, natuurlijk moeten jullie voor die malloot die evt extreem veel wil in een extreem korte tijd extra capaciteit hebben en vervolgens de rest van het jaar meer dan de helft de reclame in of weggooien want het gaat over de datum.

    Je kan hier niet tegenop investeren want deze combinatie komt HOPELIJK nooit meer.
    Lekker met zijn allen opgesloten ongeveer en dan diegene die wel werken en het maximale wat ze kunnen doen nog op hun klote gaan geven ook.

    Ze zullen investeren in een normaal te verwachten benodigde groei van de capaciteit in de nieuwe normale omstandigheden maar je kan onmogelijk de capaciteit zo groot hebben dat je ineens 2x het normale volume wat al heel hoog is ook fluitend aan kan want dan moet de prijs ook veel hoger komen te liggen want alle andere dagen heb je flinke overcapaciteit en dat kost geld.

    Maar dat interesseert natuurlijk niemand, maar owee als er iets meer betaald moet worden.

    PostNL kan het niet aan Bpost al met het zelfde bericht vrijdag en denk maar niet dat een andere partij in de pakketbusiness nog plek heeft.

    Investeren in capaciteit en ook de prijs voor bezorging omhoog want alle kosten, zie ook de nieuwe CAO afspraken, gaan ook omhoog.

    En buitenlandse partijen onder dezelfde voorwaarden en niet makkelijker toegang geven tot de markt en aan de zelfde voorwaarden laten voldoen.

    Wat maken mij de bezorgkosten uit die erbij staan.
    Iedereen zoekt toch op totaal kosten en of er nu 40 euro + gratis verzenden staat of 35 euro en 4.99 verzendkosten dan betaal ik prima die 4.99 verzendkosten.
    Van mijn part 30 + 9.99 euro verzendkosten....

    Net alsof gratis verzenden uberhaupt bestaat, dat is net als dat alles is afgeprijsd bij de kruidvat complete onzin maar een hoop mensen trappen er in maar ondertussen is natuurlijk het product zelf gewoon duurder.

    Andersom zijn er overigens ook websites die stunten met de prijs maar waar je vervolgens pas met enorme extra kosten opgezadeld wordt bij het afrekenen maar zo staan ze qua prijs eerst lekker goedkoop in de lijst.

    Maar na een tijdje weet je wel welke webshops je wel moet hebben en welke niet en een beetje service heeft nu eenmaal ook zijn prijs.

    Maja, liever niks betalen en veel gezeur dan wat extra betalen en betere service krijgen.

    Een dienst kost nu eenmaal geld, je werkt zelf toch ook niet voor niets.
  2. forum rang 8 aextracker 24 november 2020 07:23
    Post NL verdient een afstraffing ?
    Crap Rallye ?, Crap opiniering Niels !

    Blijkbaar is de columnist geen fan van "dutch survival shares" die waardig en succesvol aan een turnaround werken, zoals Post.NL dat de laatste jaren doet, binnen een politiek opgelegd harnas van wet- en regelgeving om de consument te beschermen.

    De ongekende dynamiek, welke een pandemie als corona veroorzaakte en door niemand herkend wordt op voorhand, ook niet qua herstel en impact spreekt de schrijver dezes tegen en vraagt om moderatie of reactie.

    Post.NL. groeit als kool, draait 7 dagen in de week op volle kracht om de ongekende groei op te vangen en kan toch de "meer dan verdubbeling van pakketpost" in de feestmaand December niet aan.

    Daarentegen haalt POST.NL door 1 simpele snelle maatregel minimaal Euro 12 Mln omzet extra binnen in 32 effectieve werkdagen tot aan oudejaarsavond, door per pakketje vanaf vandaag euro 0.25\pakket extra aan bezorgkosten te vragen.

    Een decent en alleszins acceptabel besluit, wat aan alle kanten spreekt voor het aandeel en bestuur van POST.NL.
    Dit jaar en volgend jaar dividend verhogend i.p.v. verlangend (vs. bijv. RDS), omzet- & winst stijgend en toch het aandeel een verlaging toedichten.

    Hier is maar 1 woord voor Niels; Ongepast !
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links