Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

TA: Rijzende zon

TA: Rijzende zon

Stilletjes, een beetje in de schaduw van presidentsverkiezingen en coronavaccins, is de Japanse beurs uitgebroken.

Op de beurs in het land van de rijzende zon, zijn onlangs toppen van de afgelopen drie jaar overtuigend opwaarts gepasseerd.

Een van de positieve prikkels hiervoor was mede de ondertekening RCEP, het grootste handelsblok ter wereld. Japan wordt als een van de landen gezien die hiervan de komende jaren zal profiteren.

Het RCEP-verdrag is getekend door tien Zuidoost-Aziatische landen, evenals Zuid-Korea, China, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland.

De deal sluit de VS uit, dat zich in 2017 heeft terugtrokken uit een rivaliserend handelspact, het Trans-Pacifische Handelsakkoord TPP. Terwijl de economieën van China en de VS steeds meer van elkaar verwijderd raken, komen die van Japan, China, Australië, Zuid-Kore en Nieuw-Zeeland steeds dichter bij elkaar.

Deze keer bekijk ik de Nederlandse en de Japanse beurzen. Helemaal onderaan een update van mijn posities in de Slimste Belegger competitie:

Nederlandse beurs valt terug, na de eerdere uitbraak

De AEX-index vormt in een pullbackbeweging een mogelijk hogere koersbodem. De AEX was eerder door de voorgaande toppen in de zone 575-589 gebroken.

Na de uitbraak zal de AEX een hogere bodem moeten vormen op of boven 587,03 punten (de top van juli).Nikkei breekt uit

Technisch is de Japanse beurs door de bovenkant van het zijwaartse koerspatroon gebroken. De Nikkei 225-index genereerde hierdoor een technische verbetering.

Weerstand aan de bovenkant zien we rond 28.604,24 punten (berekend koersdoel). Het meerjarig koersdoel ligt rond 31.000 punten. Steun hanteren we op 22.948,47 punten (de bodem van 30 oktober).

De 200-dagenlijn van de Nikkei laat een opwaarts verloop zien, terwijl de index erboven noteert. Dit duidt op een positieve technische conditie.

 
Nikkei meerjarengrafiek

Op de meerjarengrafiek is duidelijk te zien dat de Japanse beurs de lange termijn opwaartse beweging voortzet.

 

Update Slimste Belegger portefeuille

 

Als reactie op de recente forse stijgingen ondergaan beurzen tussentijdse reacties.

 

Overigens met beperkte technische schade. Hieronder een update van mijn posities in de Slimste Belegger competitie in alfabetische volgorde.

 

Positie in de portefeuille: AEX Turbo Long 541

De Nederlandse beurs valt terug, na de eerdere uitbraak. De AEX-index vormt in deze pullback een mogelijke hogere koersbodem.

 BAM Groep Koninklijke Turbo Long 1,19

BAM is technische verbeterd, nadat een koerstop 1,24 (van 9 oktober) t gebroken is.  Enkel bij een eventuele neerwaartse doorbraak onder deze steun treedt een verzwakking op.

 

CAC 40 Turbo Long 4.910

De Franse beurs  maakt een pas op de plaats boven de steun 5.213,67 (top van 8 juni).

 Dow Jones  Turbo Long 26.440

De Dow Jones komt op adem, na uitbraak buiten de zijwaartse bandbreedte. Zolang de koers boven de voormalige toppen 28.902  weet te blijven, blijft het technische plaatje redelijk positief.

 


 

Gold World Spot (USD) Turbo Long 1.743

Deze Turbo staat het meest in de gevarenzone. De recente daling bracht de koers van Goud weer terug naar de steun 1.848,45 (bodem van 28 september).  Na een doorbraak onder steun gaat het luik open.

 


 

ING Groep Turbo Long 6,99

De recente daling brengt ING terug naar het niveau van de voorgaande top rond 7,45 van 12 juni).

 


 

S&P 500 Turbo Long 3.250

De recente correctie brengt de S&P index terug naar de voorliggende koerstoppen. Technische blijft het beeld positief, zolang de koers hierboven weet te blijven.

 

 

 

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 08:25 EK, drankjes en vedettes: dit doen de koersen van Heineken, ING, Nike en Coca-Cola 120
 2. 16 jun Scherpt de Nasdaq 100 het eerdere koersrecord verder aan? 46
 3. 15 jun Duitse locomotief op stoom 48

Reacties

274 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Seniele gek 20 november 2020 09:31
  Een klein dingetje voor de Rabobank beleggers. Onlangs heeft de Rabobank een nieuwe "service" toegevoegd, stemmen op afstand, hiermee kun je online stemmen op aandeelhoudersvergaderingen. Handig voor diegene die hier gebruik van willen maken maar doe je dit niet pas dan op, deze service staat automatisch aan en kost per 1 januari 1,50 euro per kwartaal, je moet dit zelf uitzetten dmv een vinkje in je instellingen anders betaal je 6 euro per jaar voor niks, je zult hier niet failliet aan gaan maar het gaat om het principe. Overigens heel bijzonder dat deze "service" automatisch aan staat. Even gebeld met de Rabo voor opheldering en aan de dienstdoende dame gevraagd wat ze zelf vond van deze actie maar dat hield ze liever voor zich :-)
 2. forum rang 7 De verhapstukkende bekokstover 20 november 2020 09:53
  quote:

  Call me Put schreef op 20 november 2020 09:37:


  Ik vraag altijd bij telefoontjes naar instellingen of instanties of ze bezwaar hebben dat ik het gesprek opneem, wat mij opvalt opvalt is dat de toonzetting dan gelijk een stuk vriendelijker is!!


  Doe ik alleen als ik naar Aegon bel.
274 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links