Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Shell voor nog geen tientje...

Shell voor nog geen tientje...

Helaas heb ik weer slecht Shell-nieuws voor. Nu voor €9,94 per stuk te koop. Ik heb even geen zin om het dividendrendement van $0,16 per kwartaal per aandeel uit te rekenen. Ik hoop van harte dat ik deze zin ooit nog eens ga betreuren, of dat ik er grappend naar terugverwijs.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 29 nov Vooruitblik: Álles is fántástisch!
  2. 29 nov IEX Podcast: Alles over Pharming, BAM en Unibail 9
  3. 27 nov BeursVandaag: Shoppen maar

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. barondehuile 28 oktober 2020 13:37
    Beste Arend Jan, wat wil je nu eigenlijk zeggen met deze naar mijn mening nutteloze zinnen ????? Iedereen die het aandeel RDS bezit vanwege het "vroegere" dividend moet uiteraard even slikken. Het aandeel is uit de gratie, het dividend verlaagd, maar dat is bij een ieder bekend. Veel beter is toekomst scenario's te bedenken, zoals ik zelf, en daar zitten wat RDS betreft ook heel veel positieve scenario's bij. Omdat er onzekerheid is geschapen door klimaat fantasten, die denken dat olie en gas binnenkort niet meer nodig zijn, omdat we economisch momenteel getroffen worden en het kuddevolk elkaar nu eenmaal volgt, is RDS wellicht uit de gratie. Maar wat, als dezelfde fantasten straks eindelijk tot de conclusie (moeten) komen dat het fysiek gewoon onmogelijk is om zoveel alternatieve energie op te wekken en op te slaan om in de wereld energie behoefte te voorzien (wordt bovendien over een paar jaar nog meer) maar ook nog steeds met ons allen van mening zijn dat er toch urgent minder CO2 geproduceerd moet worden. Ja, dan moet er eerst met kolen gestopt worden en die kunnen slechts vervangen worden door veel meer milieuvriendelijk aardgas (waaruit we met beperkte CO2 ook waterstof kunnen winnen en veel meer megawatjes kunnen genereren met minder CO2) of kernenergie. Ja dan, ziet de RDS wereld er plotseling weer heel anders uit. Het is gewoon wachten tot alle stof is neergedaald. dan zal blijken dat er weer veel verliezers te zijn die het 10 maal te dure opgefokte aandeel Adyen hebben gekocht in plaats van het 3 tot 4 maal te goedkope aandeel RDS. Kijk toch naar de toekomstige fundamentele kant van de zaak. Indien u, Arend Jan, een doorgewinterde belegger bent, zou u toch uit het verleden moeten weten, hoe dit gaat aflopen!
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare