Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Hoofd & schouders bij Philips

TA: Hoofd & schouders bij Philips

Technisch vormt Philips een klassiek hoofd & schouder-patroon. Wij wachten op een uitbraak.

Bij diverse Nederlandse bedrijven blijken de kwartaalcijfers redelijk goed te vallen, ondanks de coronatijd. Onlangs besprak ik hier ASML, wat langere  tijd geleden DSM.

Het is dus niet alleen kommer en kwel met Covid-19, hoewel de technische plaatjes niet eenduidig zijn.

Vierde kwartaal

Zo heeft zorgtechnologiebedrijf Philips volgens analisten een prima derde kwartaal achter de rug. Meerdere banken geven, vanwege het uitstekende afgelopen kwartaal, een koopadvies voor het aandeel.

Overigens zijn de verwachtingen voor het vierde kwartaal van dit jaar wat minder, waarbij zakenbanken ook wijzen op de zwakkere vooruitzichten voor volgend jaar.

Technisch ligt Philips er thans neutraal bij, maar op langere termijn bewijst een hogere bodem dat er een opwaartse draai in de markt zit. Technisch vormt Philips een klassieke hoofd & schouder-formatie.

Tostrams houdt al langere tijd geen posities in Philips aan. Wij wachten op een uitbraak.

Wenst u alle nieuwe aankopen in uw mail te ontvangen? Wordt dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuille mutaties en koopsignalen zitten in het Tostrams-abonnement, dus voor abonnees. Al voor €1 .(voor de eerste maand) kunt u .kennismaken met de Nederlandmodule van het Tostrams lidmaatschap. Klik op de button hieronder voor een actieabonnement.

Ontvang TA Kooptips


Einde van de tunnel

Vandaag een update van Philips, waarbij me overigens opvalt dat de moneyflow slechts langzaam draait. Ondanks de sterke waardering door analisten, blijkt er nog weinig vers geld naar het aandeel toe te stromen. Maar op de lange termijn lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zijn, vanwege de hogere bodem.

Vraag naar Philips trekt aan

Het technische plaatje van Philips verbetert, enkel op korte termijn, nu de voorgaande koerspieken van september en oktober rond € 41 opwaarts zijn doorbroken. Eerder werd de dalende trend al verlaten.

Philips heeft nu ruimte voor verdere koersstijging richting de weerstand van € 45,92 (gevormd op 24 januari). Bij een doorbraak onder de steun van € 37,98 (de bodem van 25 september) verzwakt het beeld.

De moneyflow (de tweede grafiek) verbetert wat. De uitstroom van geld lijkt tot stilstand te komen.

Het is lastig dat de recente koersopleving nog niet wordt ondersteund door een sterke moneyflow. Dit signaleert dat er nog geen verse geldstromen richting het aandeel op gang zijn gekomen.

/grafieken/953-moneyflow.gif


Klassieke hoofd & schouder-formatie

Philips beweegt op langere termijn onder de weerstand rond € 45,92 (gevormd op 24 januari). Het aandeel laat een potentiële hogere koersbodem zien rond € 37,98 (de bodem van 25 september).

Op langere termijn bewijst de hogere bodem dat er een opwaartse draai in de markt zit. We wachten op een eventuele doorbraak boven de weerstand van € 45,92. In dat geval wordt er een gigantische hoofd & schouders-formatie opwaarts voltooid.

Hieronder vindt u een uitleg van de omgekeerde hoofd & schouder-continueringsformatie.Uitleg hoofd & schouder-formatie

De omgekeerde hoofd & schouder-formatie bestaat altijd uit (minimaal) drie correcties, waaruit bodems worden gevormd. De middelste bodem, het hoofd, is altijd de diepste. De twee correcties aan beide zijden vormen de schouders.

Op de gestileerde voorbeeldgrafiek hieronder wordt het hoofd door bodem X gevormd, de linkerschouder door bodem Y, de rechter door bodem Z.

Het patroon wordt voltooid met de doorbraak boven de zogenaamde neklijn, die de tussenliggende toppen verbindt. Op de gestileerde voorbeeldgrafiek ligt deze neklijn op punt B.

Dit patroon is vrij betrouwbaar in het berekenen van koersdoelen, zowel op korte als op langere termijn. Wanneer u de afstand tussen het hoofd (X) en de neklijn (B) optelt boven het uitbraakpunt, kunt u het koersdoel berekenen.

Tussenliggend koersdoel

Een tussenliggend koersdoel is te berekenen door de afstand tussen de rechterschouder (Z) en het uitbraakpunt op te tellen boven de neklijn.

https://manage.tostrams.nl/analyses/grafieken/hs.gif

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 04 dec TA: Sint ziet sprint 294
 2. 03 dec TA: Adempauze 245
 3. 02 dec TA: Oliesector op laag pitje 233

Reacties

213 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 fred optie 21 oktober 2020 09:38
  quote:

  Call me Put schreef op 21 oktober 2020 09:35:


  [...]
  Ja lekke,r beetje het verlies van dit jaar terug pakken. genoeg voor vandaag, anders word ik weer overmoedig (0:


  klopt.. daarom stop ik nu ook.. niet dat mijn winst wat voorstelt maar ik kom er ...zeker hier in rusland..de dag wel meer mee door.. :)

 2. forum rang 6 'd Aandelen 21 oktober 2020 09:39
  Goedemorgen,

  hier regent het maar volgens weerbericht vanmiddag opklaringen.

  De AEX bevindt zich in de range TR = 561.09 en TB = 566.91 kan nog omlaag naar ongeveer QR = 558 maar misschien breekt de zon door en gaat de AEX richting QB = 569.78

  Zakt het echter door dan komt 555 in zicht, analyse op dag basis.

  plaatje AEX

  invst.ly/sj9-t
 3. Silk 21 oktober 2020 10:00
  Waarom zou het omhoog moeten gaan ... half/heel Europa gaat stap voor stap in strengere corona-maatregelen. Als dat zich niet ombuigt gaat er nog harder op de rem getrapt worden.

  En niet vergeten op 3 november nationale super-spreading dag in de VS. Begin december het resultaat na 2-3 verdubbelingen.


  Fed chair warns of economic tragedy if America can't control the coronavirus
  A second wave of coronavirus could "more significantly limit economic activity, not to mention the tragic effects on lives and well-being," Powell said. "Managing this risk as the expansion continues will require following medical experts' guidance, including using masks and social-distancing measures."
  Bron: edition.cnn.com/2020/10/06/economy/fe...
213 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare