Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Mind the gap

TA: Mind the gap

Bankaandelen laten de laatste maanden vooral horizontale bewegingen zien. Op de grafiek beweegt ING, in lijn met de andere financials, volkomen vlak. ING heeft nog een stevige horde te overwinnen tussen €7,27 en €7,45, waar de toppen van de afgelopen maanden liggen.

Belangrijker nog is dat er een gap op de grafiek is gevormd. Deze ontstond begin 2020, rond €7,46 aan het begin van de coronacrisis, De gap trad op nadat ING, met een enorme knal, onder de cruciale steun van augustus 2019 rond €8,19 was gezakt. Mind the gap!

Vandaag bekijk ik de AEX en ING.

Wenst u de nieuwe aankopen in uw mail te ontvangen? Wordt dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuille mutaties en koopsignalen zitten in het Tostrams- abonnement, dus voor abonnees. Voor 1 euro (voor de eerste maand) kunt u al kennismaken met de Nederlandmodule van het Tostrams lidmaatschap. Klik op de button hieronder voor een actieabonnement.

Ontvang TA 

Kooptips

Bodem uit 2011

Het aandeel ING blijft de afgelopen maanden dus hardnekkig zijwaarts fluctueren, maar aan het begin van dit jaar ondervond deze bank een spectaculaire koersdaling. In maart noteerde ING nog even boven de €11. Aan het begin van de coronacrisis is ING hard gedaald, waarbij de bodem van 23 september 2011 is aangetikt. Het diepste punt lag indertijd op €4,21.

Tussen high en low lag een daling van maar liefst 60%. Ik heb ING hier al diverse keren besproken als herstelkandidaat, maar de koers is er niet in geslaagd om uit het ravijn te klimmen.

Ten eerste ligt de eerste horde €7,45, rond de top van 12 juni zwaar op de maag. Maar veel belangrijker is dat hier de bovenkant van de gap zich bevindt.

Ook op Wall Street blijft de bankensector kwakkelen, ondanks kwartaalresultaten van o.a. Goldman Sachs, Bank of America en Wells Fargo.

Korte en lange termijn

ING beweegt op korte termijn neutraal, dus in zijwaartse richting tussen de steun van €5,82 (de bodem van 3 augustus) en de weerstand van €7,45 (gevormd op 12 juni). De bewegingen zijn nogal grillig.

Maar wie durft, zou deze trading range kunnen benutten. Dan geldt de steun van €5,82 wel als stoploss. De uitbraak buiten de neutrale bandbreedte zal meer duidelijkheid geven omtrent het verdere koersverloop.

Op wat langere termijn is er verkoopdruk te verwachten rond de bodems van juni 2016 (€8,30) en van augustus 2019 (€8,19). Maar wellicht veel belangrijker is de gap, waarvan de bovenkant ligt op €7,46. Deze is op de grafiek gemarkeerd met de blauwe cirkel. Nogmaals, mind the gap!


Nederlandse beurs zakt terug naar de top van september

De AEX-index doet een stapje terug richting de voorgaande koerstop van september, die rond 560 punten ligt. Het beeld blijft redelijk positief, zolang de koers boven deze voormalige horde weet te blijven. De steun handhaven we op 528,68 punten (bodem van 6 maart).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 24 feb TA: Tech wat terug 144
 2. 23 feb TA: Industriële grondstoffen door het dak 206
 3. 22 feb TA: AEX daagt all-time high uit 221

Reacties

290 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 handyman6 16 oktober 2020 09:01
  quote:

  PietKeizer schreef op 16 oktober 2020 08:45:


  [...]Wrokkige Beer heeft de pik op handy wegens postings ve pr weken terug. heeft niks met TA te maken want @ren draagt-ie op handen.
  Ha,hij is pissig,omdat ie ver geten is op tijd ,ze goud interuilen voor $$$,domdomdom.....
  Eerst maar herstelletje naar de 565,wat gister nog niet lukte.
  Koffie boppers!
290 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare