Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Overpeinzing bij opmerkelijke Apple grafiek

Onder Steve Jobs nog wel! Apple is lang dood geld geweest, dit had ik me nooit gerealiseerd.  

Uit mijn hoofd: Tesla deed vijf jaar niks, Amazon stond in 2003 op -98% en Jeff bleef lachen, Micosoft deed onder CEO Steve Ballmer vijftien jaar niks, iedereen vond de IPO van Google véél te duur en na de beursgang liep Facebook hard tegen u in. Ieder huisje heb z'n kruisje en iedereen aandeel krijgt zijn deel.

Vergeten we wel eens. Al uw geld verloren aan Amazon, ga dat maar eens uileggen op een feestje. Gaat u echt niet lukken.

Dit geldt niet alleen voor aandelen. Zie hier de Dow Jones 1920-1960 en de S&P 500 1960-1980, ofwel zo uniek zijn die Nikkei 225 (top 1989) en AEX (top 2000) nou ook weer niet. In zestig jaar, waarin de VS nota bene van emerging market naar welvaartstaat ging, konden aandelen ook tegen u inlopen of niets doen.

En hóe!

Vandaar dat u als lange termijnbelegger maar het beste altijd belegd kan zijn. Dividend doet de rest. Juist deze grafieken hebben mij overtuigd dat ik zelf al lange terrmijn belegger niet moet timen, want de bull run na een draai missen is uiterst kostbaar. Vinger opsteken wie van u zo de bull market 2009-2020 mistte.

Of heeft echt iemand van u bijna alles verloren op Amazon? Hier op IEX hoeft u zich niet te schamen. We hebben allemaal dikke blaren opgelopen in ons beleggend leven. Hieronder de S&P 50 dus met in die tijd 10% inflatie en 10% rente en de ene boom & bust na de andere: beleggen is niet alleen nu lastig, hoor.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 14:45 Gelukkig hebben we Fugro nog?!
 2. 14:35 Wall Street opent ook met sell-off
 3. 14:15 Franse pennystock sell-off

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. janoycresva 15 oktober 2020 17:46
  Waarom heb je het nooit over de rol van vastgoedbeleggers op de Nederlandse woningmarkt? Denk je niet dat die een grotere rol spelen dan alleen het "bouwen" punt? Of gaat dit tegen je persoonlijke opvattingen in waarin huisjesmelken iets goeds is?

  Er staan meer woningen leeg dan dat er "woningnood" is. Vastgoedinvesteerders zijn parasieten en voegen niets toe, slechts gebruikmaken van schaarste.
 2. forum rang 5 Wittman 15 oktober 2020 18:56
  Toch enkele opvallende zaken:

  - Op de fameuze screenshot stond ook een tabblad geopend van het IEX-forum (meer specifiek het Fugro-topic dan nog wel).

  - Daarnaast zijn alle teksten op de Fugro-website in het Engels. De tekst op de screenshot is in het Nederlands (en het menu bovenaan dan weer wel in het Engels, zoals op de echte website).

  - Daarenboven lijkt het me ook niet waarschijnlijk dat Fugro hiervoor een aparte hoofdpagina gaat maken onder de Investors-sectie, zoals de screenshot laten uitschijnen (zowel in de header als in de zogezegde URL). Een subpagina onder 'Shares' oftewel een bericht onder 'Press releases' lijken me eventueel nog aannemelijk.

  - Tot slot heeft Fugro nadien laten weten dat ze een update zullen geven over de herfinanciering op de meeting over Q3 – die is voorzien op 30 oktober. Ook dat doet me vermoeden dat de zogenaamde aankondiging op 19 oktober uit de lucht is gegrepen.

  Een bijzonder verhaal, en om bovenstaande redenen mogelijk zelfs fake news.
 3. geobeo 15 oktober 2020 20:01
  quote:

  janoycresva schreef op 15 oktober 2020 17:46:


  Waarom heb je het nooit over de rol van vastgoedbeleggers op de Nederlandse woningmarkt? Denk je niet dat die een grotere rol spelen dan alleen het "bouwen" punt? Of gaat dit tegen je persoonlijke opvattingen in waarin huisjesmelken iets goeds is?

  Er staan meer woningen leeg dan dat er "woningnood" is. Vastgoedinvesteerders zijn parasieten en voegen niets toe, slechts gebruikmaken van schaarste.


  Als we in een democratie woonden, bestonden huisjesmelkers niet.

  Simpel.

  We wonen niet in een democratie.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare