Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Einde dollartijdperk maar weer eens

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Fred 6 oktober 2020 14:03
    "Expert" is een zelf aangemeten titel. Ik kwam ooit in de bank en als je toevallig, door welke reden ook , plots beschikt over wat geld op de rekening wil de "expert" wel graag een praatje me je doen. Ik denk dat die "expert" halfweg het lezen van " Dummies voor beleggers" al gestopt was. "Experten", zover mogelijk vandaan blijven.
  2. forum rang 5 theo1 6 oktober 2020 17:01
    Deze discussie is vrij zinloos want hij gaat niet over geld verdienen. Er zijn eigenlijk twee argumenten die steeds terugkomen en die komen neer op:
    1- ik vind het onlogisch wat er nu gebeurt (negatieve rentes, monetaire stimulering etc) en DUS klopt het niet en DUS moet het wel misgaan. Ergo, iets dat buiten "het systeem" valt zoals goud en/of bitcoin. Dit heeft te maken met een conflict tussen wereldbeeld en wat er daadwerkelijk gebeurt in de wereld. De ervaring leert dat de wereld zo'n conflict altijd wint.
    2- ik vind de Amerikanen klootzakken en dus moet het wel kapot gaan. Dit is dus een argument dat compleet los staat van alle financiële logica en daar is dus ook niet tegen te argumenteren met financiële logica.
  3. [verwijderd] 8 oktober 2020 07:40
    quote:

    sok2 schreef op 6 oktober 2020 13:56:

    Waardeloos stukje knip/plak werk
    Ik ben blij dat het AJK schijnbaar weinig moeite heeft gekost, dan heeft hij ‘lean’ een voor mij een waardevol stukje geschreven. Fijn dat hij nog wat tijd voor andere dingen heeft.

    3,5% klinkt als weinig, maar is na inflatie enz iets dat ik best zou willen halen.
  4. forum rang 4 efreddy 8 oktober 2020 08:20
    Langste $ plaatje $ to € klopt in ieder geval niet, niet alleen zou het € to $ moeten zijn i.p.v. $ to € gezien het plaatje van de laatste 10 jaar maar bovendien bestond de € nog niet in 1960 ,wanneer je toch om wat te kunnen vergelijken je toen gangbare munt zou omrekenen naar € klopt het evenmin,de $ noteert dan nu lager tegenover € dan in 1960,heeft van 1960 tot 1980 zeker heel wat verloren aan prijs (waarde gaan we dus niet gebruiken aangezien beide net als Bitcoin helemaal geen waarde hebben) tegenover NLG,BEF waarmee je dit naar € omzet.

    Wanneer je toch een lang $ plaatje wil maken doe je dat wel beter met $ to Gold i.p.v. met een munt die nog niet bestond in 1960,zal wel andere resultaten geven .
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links