Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Tegenwind voor winkelvastgoed

TA: Tegenwind voor winkelvastgoed

Het coronavirus, dat wereldwijd op veel plaatsen weer oplaait, zorgt voor onrust op de aandelenmarkten.

Ik heb hier eerder aangegeven dat niet alle fondsen last hebben van strengere coronaregels. Vooral grotere techfondsen hebben coronawind mee en zijn de winnaars.

Maar er zijn ook sectoren die door de coronacrisis extra last hebben van stevige tegenwind. Een van de sectoren die vanwege corona al geruime in het oog van de storm verkeert, is vastgoed.

Hekkensluiters op de beurs

Dinsdag behoorden winkelvastgoedfondsen tot de hekkensluiters op de Nederlandse beurs. Unibail-Rodamco-Westfield leed gisteren een verlies van 5,4%, terwijl branchegenoot Eurocommercial Properties 4,1% kwijtraakte.

Ook elders in Europa ging het goed fout in de sector. Het Franse Vastgoedfonds Klépierre daalde dinsdag met zo'n 4%.

Overigens is de neergang in de vastgoedsecor al jaren aan de gang. Vooral door de opkomst van online winkelen was er steeds meer leegstand te zien, wat de vastgoedkoersen flink onder druk heeft gezet. De coronacrisis heeft de sector ook getroffen, maar was niet de oorzaak van de malaise.

Coronacrisis

Corona heeft vastgoed afgelopen maanden extra geraakt waar het al zeer deed en heeft technisch voor nieuwe verkoopdruk gezorgd. Het is duidelijk dat het er niet beter op wordt in de sector nu de coronacrisis langer duurt dan aanvankelijk gedacht.

Technisch zakken bijna alle Nederlandse vastgoedfondsen hard weg. Nadat belangrijke steunniveaus zijn gesneuveld, is er in de vastgoedsector neerwaarts veel ruimte vrijgekomen voor verdere koersdalingen. Bij de enkele stijgers, die de tegenwind ontspringen, zitten onder andere Vastned en WDP (Warehouses de Pauw).

Deze keer bekijk ik Unibail-Rodamco en het Franse vastgoedfonds Klépierre.

Wenst u de nieuwe aankopen van Tostrams in uw mail te ontvangen? Wordt dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuillemutaties en koopsignalen zitten in het Tostrams-abonnement, dus voor abonnees. Al voor €1 (voor de eerste maand) kunt u kennismaken met de Nederlandmodule van het Tostrams lidmaatschap.

Klik op de button hieronder voor een actieabonnement.

Ontvang TA Kooptips

Unibail-Rodamco-Westfield onderuit

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield richt zich voornamelijk op de retailsector in Europa en de VS.

Unibail-Rodamco-Westfield blijft technisch zwak. Nadat de mei-bodem van €40,65 is gebroken, is er neerwaarts ruimte richting de steun van €23,57 (berekend koersdoel).

Extra negatief is dat eerder al de crisisbodem van 2009 rond €85,80 is gebroken. Bovendien is de de top van 12 juni rond €76,20 duidelijk onder die oude bodem gevormd, wat de bearish pullback heeft gecompleteerd.

Na een doorbraak onder de steun van €23,57 wordt €19,09 het volgende neerwaartse koersdoel.

Klépierre

Het Franse Vastgoedfonds Klépierre is een van de grootste beursgenoteerde beleggers in Europese winkelcentra.

Het aandeel ligt er technisch niet sterk blij. Nadat de koersbodems van de afgelopen maanden rond €12,60 (van maart) en €13,10 (van mei) zijn gebroken, is het luik opengegaan richting de steun van €8,59 (berekend koersdoel).

Er ligt nog wel een tussentijdsvangnet rond €9,88, waar de crisibodem van maart 2009 zich bevindt.

De weerstand €23,30 wordt gevormd door de top van 12 juni. Na een doorbraak onder de steun van €8,59 wordt €6,96 het volgende neerwaartse koersdoel.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 07:30 TA: Techsector kraakt 174
 2. 28 okt TA: Bitcoin op ramkoers met weerstand 383
 3. 27 okt TA: Wall Street houdt adem in 199

Gerelateerd

Reacties

230 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 ren-je-dement 30 september 2020 08:58
  Na de snelle daling van 3 september is er nu meer lijn in de grafiek gekomen; een dalend trendkanaal zoals getekend in het donkere gebied. De bodem rond 3300 kan nog voor een upswing naar maximaal de bovenkant van het dalende trendkanaal zorgen, maar de verwachting is daarna een hernieuwde poging de onderkant ervan te bereiken.

  invst.ly/sawa3
 2. forum rang 8 Valse beer 30 september 2020 09:00
  quote:

  ren-je-dement schreef op 30 september 2020 08:58:


  Na de snelle daling van 3 september is er nu meer lijn in de grafiek gekomen. Een dalend trendkanaal zoals getekend in het donkere gebied. De bodem rond 3300 kan nog voor een upswing naar maximaal de bovenkant van het dalende trendkanaal zorgen, maar de verwachting is daarna een hernieuwde poging de onderkant ervan te bereiken.

  invst.ly/sawa3
  Ren bedankt mooie TA
230 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Klépierre 10,500 15:05
  -0,145
  -1,36%
 2. UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 32,700 15:07
  -1,060
  -3,14%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare