Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hollandse Aandelenavond: Wouter Slot

Hollandse Aandelenavond: Wouter Slot

Binnenkort is het weer zover: dan organiseert IEX samen met BNP Paribas de jaarlijkse Hollandse Aandelenavond. Zes beursexperts noemen elk drie Hollandse aandelen waarvan zij denken dat die kansrijk zijn de komende tijd.

U kunt hierbij zijn! Gezien de Covid-19-situatie is dit evenement dit jaar alleen online te volgen via een livestream. Er zijn geen kosten aan verbonden. U ontvangt ruim vooraf instructies over hoe u de uitzending kunt volgen.

Klik hier om u aan te melden


Als opwarmertje voor deze avond blikken de experts terug op dit wel heel bijzondere beursjaar en hun tips van vorig jaar. Royce Tostrams staat zijn plek dit jaar af aan aanstormend TA-talent Wouter Slot. 

Wouter stelt zichzelf even voor en Royce blikt voor de gelegenheid nog even terug op zijn tips van vorig jaar.


Hollandse Aandelenavond 2020

Op dinsdagavond 6 oktober vindt de Hollandse Aandelenavond plaats, wederom met 6 deskundigen.

Deze keer zal Royce geen acte de presence geven, maar zal ik er voor u staan. Mijn naam is Wouter Slot en ik werk al ruim 10 jaar bij Tostrams, dus ik ken inmiddels het klappen van de zweep. Na een gedegen interne opleiding van Royce ben ik inmiddels al enige jaren, als senior technisch analist, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de TA-desk bij IEX.

De grote vraag is uiteraard naar welke Hollandse aandelen u in het post-coronatijdperk moet kijken. Ik zal u er tijdens het webinar doorheen leiden en onze visie voor het komende jaar met u bespreken.

Zoals tijdens elke Hollandse Aandelenavond worden er ook deze keer drie kanshebbers voor het komend jaar door de zes deskundigen gekozen. Normaliter voor een volle zaal en online, maar deze keer is de Hollandse Aandelenavond 2020 enkel online toegankelijk. Het grote voordeel: iedereen kan meekijken en hopelijk bent u er daar een van.

Eerst nog even een terugblik op het afgelopen jaar. Hieronder bespreekt Royce zijn keuzes van 2019.

Terugblik 2019

Op de vorige Hollandse Aandelenavond van 2019, die in mei van dat jaar plaatsvond, was ik gematigd positief. Mijn langetermijnadvies indertijd was ‘Buy the Dips’. Toen speelde vooral de handelsoorlog tussen de VS en China een rol.

Dit jaar ben ik iets voorzichtiger. Ten eerste moeten we zien hoe de aandelenbeurs omgaat met economische fallout van de corona-pandemie. Daarnaast spelen de handelsspanningen met China nog steeds en komen de Amerikaanse presidentsverkiezingen eraan. Kortom, genoeg onzekerheden aan de zijlijn.

Op de Hollandse Aandelenavond van 2019 was dit mijn top 3:

  • DSM (toen 98 euro)
  • SBM Ofshore (toen 17)
  • Unilever (toen 53)
  • Als shortkandidaat tipte ik Arcelor Mittal, op een koers van 16 euro.

Uiteraard kunnen we niet om corona heen, want dat heeft in aandelenland flink huisgehouden.

Laat ik met de short te beginnen: Arcelor is in 2019 flink gedaald van 16 naar 11. Maar het echte dieptepunt lag dit voorjaar rond 5,98. Technisch ligt Arcelor Mittal er op lange termijn nog steeds  zeer zwak bij. Als je er al iets in zou willen doen, kijk dan vooralsnog alleen naar de kortetermijnbewegingen.

Dan mijn top 3 van toen.

DSM heb ik vorige week hier al uitgebreid in mijn blog besproken. Deze chemiereus breekt al geruime tijd het ene na het andere koersrecord. Sinds voorjaar 2019 is DSM ruim 40% in waarde gestegen.

DSM zit in de defensieve Tostrams-portefeuille en ook voor de Hollandse Aandelenavond van 2020 zou ik er wel een potje voor willen breken. De definitieve keuze maakt Wouter Slot op 6 oktober bekend.

SBM Offshore had ik in 2019 getipt omdat de koers toen net boven de toppen van 2017 en 2018 was uitgebroken, die rond €19 lagen. Technisch heeft SBM in 2019 niet veel gedaan. De echte klappen heeft SBM Offshore vooral tijdens de coronacrisis gehad. De koers heeft zelfs even onder de €10 gestaan.

Inmiddels staat SBM alweer rond de €15, waarmee de schade beperkt is gebleven. Maar technisch is SBM op dit moment minder interessant.

Tenslotte Unilever. Technisch heb ik Unilever getipt omdat de toppen van 2017 waren gebroken. Ook tijdens de coronacrisis is Unilever flink gedaald, maar inmiddels noteert het aandeel weer rond €52. Nagenoeg dezelfde stand als begin 2019 dus.

Technisch beweegt Unilever weer voorzichtig omhoog, met hogere toppen en bodems. Maar helaas is het aandeel dit jaar geen outperformer, dus het is niet langer relevant.

Er staat ook nu weer een boodschappenlijstje voor u klaar van fondsen met voldoende opwaarts potentieel voor de komende 12 maanden. Hieruit zal Wouter Slot samen met mij de komende week een Top 3 samenstellen voor de Hollandse Aandelenavond. Ik wil u daar van harte voor uitnodigen.

De terugblik van Jos Versteeg

De terugblik van Jim Tehupuring

 

Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Column door: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 23 okt Biden versus Trump: Wat als er geen duidelijke winnaar is? 9
  2. 22 okt Doe mee met de Slimste Belegger 2020!
  3. 11 okt Nieuw: IEX Beleggerspodcast 14

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare