Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onverwachte draai in zaak Eastman Kodak!

Always expect the unexpected! Nu ook van toepassing op Eastman Kodak, toch ook één van dé beursverhalen van dit jaar. Dat leek zo ongeveer de meest doorzichtige handel met voorkenniszaak ooit en nu - met misschien de wijsheid achteraf - is dat precies de reden waarom we bij de les hadden moeten blijven?

Te doorzichtig om waar te zijn en iedere willekeurige boardmember in de VS weet hoe streng er wordt gestraft bij bewezen misbruik. Ik had het gisteren gemist, maar CNBC praat u in twee regels bij. Wat, er is niks aan de hand?!  

Shares of Kodak gained another 5% after an independent review found the company didn’t break any laws related to its disclosure of a $765 million loan from the U.S. government to help produce drug ingredients. The stock surged 36% on Wednesday alone.

Toch ook nog even de felicitaties voor Eastman Kodak, want de boom & bust in juli heeft al drie nakomelingen geworpen in de grafiek.

Ter memorie: u ziet aan de grafiek wanneer de voormalige foto- en filmrolletjeskeizer en dood aandeel Eastman Kodak zomaar een overheidsopdracht à $765 miljoen kreeg, voor stofjes voor de corona bestrijding. In deze grafiek niet te zien, maar een dag voor die koers-spike waren er al flinke omzetpieken.

Later bleek ook dat één dag voor het nieuws de CEO een leuke optieregeling kreeg. Kortom, stuur de boevenwagen maar SEC, reageerden u, ik, de hele beurs én het Witte Huis. De overheidsopdracht werd ook weer ingetrokken, de koers implodeerde en we leefden nog lang en gelukkig (op de Eastman Kodak board na).

En nu dus dit, misschien zijn het echt toevalligheden. Ik heb geen idee, alleen iemand is onschuldig tot de rechter schuldig oordeelt en daar houd ik mij nu maar netjes aan. Nog wel even het lange plaatje voor uw verzameling Absurde Grafieken.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links