Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dekking, géén stijging: ABP 88,1%...

Dekking, géén stijging: ABP 88,1%...

Servicebericht voor de pensionado's onder ons. Volgens de letter van de regels betekent dit: korten. Nergens zijn regels echter zo vloeibaar als in de Haagse wandelgangen. Blij dat ik niet bij een pensioenfonds zit. Onverdraaglijk dat allerlei nitwits met een eigen agenda over úw pensioengeld gaan, maar u zelf niet. Vind ik.

En van Piet komt het geld ook niet:


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 19 apr Vooruitblik: Records en hoofdbrekens 1
 2. 16 apr BeursVandaag: Gaat het nog een beetje? 4
 3. 15 apr BP, Shell en een enorme viezerik 5

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Porscheknakker Graat 15 september 2020 22:31
  Pensioenen van de normale burger omlaag, echter de inkomens van de verhevene burgers omhoog. Zie hieronder, hoe in NL de gewone burger wordt achtergesteld aan de verhevenen. Niet normaal meer in deze tijd.
  Wie betaalt deze giften aan het Koninklijk Huis? De gewone burger, waaronder de pensionada, met een (gekort en nogmaals te korten) inkomen, waarmee deze nauwelijks rond kan komen.


  Prinses Amalia krijgt straks 1,6 miljoen euro per jaar

  Door onze verslaggevers
  Updated Vandaag, 17:47
  Vandaag, 16:57 in BINNENLAND

  Den Haag - Ze moet nog achttien worden, maar toch wordt de uitkering al verhoogd die prinses Amalia vanaf volgend jaar krijgt. De kroonprinses ontvangt vanaf december 2021 een toelage omdat ze dan meerderjarig wordt.

  Op jaarbasis kan ze vanaf dat moment ruim 1,6 miljoen euro rekenen. Daarvan geldt 296.000 euro als inkomen, de overige 1,3 miljoen euro is bedoeld voor personele en materiële uitgaven. Het kabinet schrijft dat het totale bedrag op jaarbasis met 47 duizend euro omhoog gaat vanwege een prijsbijstelling die ook voor ambtenaren geldt.

  Amalia wordt op 7 december volgend jaar 18, waardoor ze die maand 111.000 euro als toelage ontvangt.

  Afspraken over de hoogte van de toelage en eventuele prijsbijstellingen zijn in een wet vastgelegd die sinds 2009 van kracht is. Ook de koning, de koningin en prinses Beatrix (als voormalig koningin) krijgen een uitkering van de staat als inkomen, plus een tegemoetkoming voor personele en materiële uitgaven. Zo ontvangt Wilem-Alexander volgend jaar ruim 6 miljoen euro, waarvan een miljoen is bedoeld als inkomen. Máxima ontvangt in totaal ruim een miljoen, Beatrix ruim 1,6 miljoen.

  Het kabinet verwacht dat het Koninklijk Huis komend jaar voor 860.000 euro aan vliegkosten gaat maken, onder meer met het regeringsvliegtuig en de Gulfstream van de koninklijke luchtmacht.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare