Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tracker Tips: Eén ESG-beleggingsoplossing

Tracker Tips: Eén ESG-beleggingsoplossing

Blackrock lanceert de eerste multi-asset ESG-ETF-reeks in Europa met drie varianten in een mix van aandelen en obligaties met verschillende risicoprofielen.

Het ESG ETF-assortiment met meerdere activa omvat de volgende smaken:

  • BlackRock ESG Multi-Asset Conservative Portfolio ETF (MACV)
  • BlackRock ESG Multi-Asset Moderate Portfolio ETF (MODR)
  • BlackRock ESG Multi-Asset Growth Portfolio ETF (MAGR)

Defensief

MACV met isincode IE00BLP53M98 kost 0,25% per jaar en is verhandelbaar op Xetra.

MACV biedt een conservatieve benadering en bestaat uit 80% obligaties en 20% aandelen. Het heeft een volatiliteitsdoelstelling van 2 tot 5 procent.

Neutraal

MODR met isincode IE00BLLZQS08 heeft ook een jaarlijkse kostenplaatje van 0,25% en heeft eveneens een notering op het elektronische handelssysteem van Duitsland.

MODR heeft een gematigde methode en bestaat uit 49% obligaties en 51% aandelen. Deze ETF heeft een volatiliteitsdoelstelling van 5 tot 10 procent.

Agressief

MAGR met isincode IE00BLLZQ805 sluit aan bij het voorgaande duo en kent een optimistische aanpak. MAGR bestaat voor 25% uit obligaties en voor 75% uit aandelen. Deze tracker heeft een volatiliteitssdoelstelling van 10 tot 15 procent.

Inventief

Mijns inziens zijn deze kant-en-klare portefeuilles ideaal voor beleggers die op zoek zijn naar een duurzame totaaloplossing die past bij hun risicoprofiel. Creatief bedacht en een waardevolle toevoeging in het palet van ESG-beleggen.

Michael Mooijer is directeur bij Fresh Funds en heeft als specialisme Exchange Traded Funds (ETF’s). De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Michael Mooijer

Michael Mooijer is als directeur verantwoordelijk voor het fondsmanagement bij het fondsenlabel Fresh® van OHV Institutional Asset Management. Hij is sinds 1991 werkzaam in de financiële wereld en zijn expertise ligt vooral op het gebied van trackers. Hij werkte eerder onder meer bij Flow Traders als senior ETF trader en bij...

Meer over Michael Mooijer

Recente columns van Michael Mooijer

  1. 21 sep Tracker Tips: Duurzaam en geen valutarisico 1
  2. 11 sep Tracker Tips: Eén ESG-beleggingsoplossing
  3. 04 sep Tracker Tips: Twee thematische trackers

Gerelateerd

ESG

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ETF's

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: ESG, ETF's
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare