Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Slot: Pep, pep en nog eens pep

Slot: Pep, pep en nog eens pep

Volgens mij heb ik het ECB rentebesluit van vanmiddag zo aardig samengevat? Serieus, het was pep dit en pep dat, echt waar.

Hier ziet u de nieuwe schattingen van de bank. De president zei de (dure) euro in de gaten te houden, maar werd verder niet concreet. Een nieuw inflatiebeleid is in de maak, volgens haar. Christine Lagarde ging daar echter niet op in. Verder geen nieuws en de euro werd een half centje duurder op dit verhaal.

Mooi nieuws op het Damrak van AkzoNobel, out of the blue - pakt u uw Flexa kleurenwaaier er bij voor de juiste tint - kwam het fonds vanochtend met deze omzetmeevaller. JPMorgan Chase schat die op 7% en ING op 5%.

Verder zijn er een beetje miezerige koersen in Europa. De VS doet het beter. Hier het hele overzicht. Onze aandelen bespreek ik verderop.

 • Rood of groen, alle indices doen het wel met een nul voor de komma. Dat is geen vanzelfsprekendheid in 2020
 • De volatiliteit zakt en zakt, maar is sinds de coronaherrie uitbrak nog altijd niet onder psychologische grens van 20 geweest
 • De dollar zakt dus iets, of de euro stijgt op het ECB-rentebesluit
 • Olie wil weer niet, maar goud, zilver en bitcoin wel

Ik heb te laat de rentes geklokt, volgens mij stijgen de Duitsers en wij er drie. Basispunten dan. Beetje onopgemerkt, maar er is al heel lang een mooi Zwitsers-Duits potje gaande wie de láágste heeft. Wedstrijd is nu even onbeslist.

Beursplein 5

Was er behalve AkzoNobel meer te doen vandaag? Niet zo heel erg veel eigenlijk. Kendrion hield een beleggersdag en onze desk oordeelt aldus. DeGroof Petercam zet het aandeel op €15 van €12 (hold) en dan hebt u meteen alle adviezen van vandaag te pakken. 

Verder nog iets?

 • De banken liggen aardig vandaag, zoek echter geen verband met het rentebesluit
 • In de middag deed Adyen het goed op aardig wat volume
 • Heineken doet het ook weer wat beter, maar heeft nog een lange weg...
 • We zijn er intussen aan gewend, maar dalingen van meer dan 1% worden nooit leuk met weer Shell, Arcelor en Aegon, om over Unibail maar te zwijgen
 • Wie anders dan PostNL staat weer bovenaan de AMX
 • Positief is dat meer moeilijke aandelen het in de Midkap goed doen: ja ook PostNL, Boskalis, Arcadis, SBMO en Fugro. Of Pharming dat ook is bepaalt u zelf
 • WDP, Besi en Altice? Ik kan het niet duiden
 • Ordina ligt goed
 • Vastned en Wereldhave liggen dan weer helemaal niet goed

Nog even off-topic. Rust zacht, Mevrouw Rigg. Jeugdliefde, wat was ze stoer en mooi. Toch even slikken.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 16:55 Drie Dwaze Dollar Dagen
 2. 16:20 Waar bemoeit Fed zich eigenlijk mee? 1
 3. 16:00 De kinderrubriek met bitcoin, Tesla, Nikola en Hertz 1

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Patrizio 11 september 2020 07:12
  haha peppie en kokkie !
  Wat een gelul allemaal van de ECB en met zo n salaris en vermogen kun je aandelen kopen . Mag dat eigenlijk wel ? " Iemand van de ECB financiële posities bezit? Want men kan de koers omhoog en omlaag lullen zoals Trump dat goed kan en dan met voorkennis instappen.

  Maar je wie kan ook bewijzen als Trump zegt tegen een kennis: " Kijk, koop jij ff 10.000 aandelen Tesla dan lul ik volgende dag de auto industrie omhoog en dat elektrisch rijden nog sneller ingevoerd moet worden etc etc.

  Het is maar een voorbeeld maar het zal mij niet verbazen dat dit soort situaties voorkomen. Voorkennis/insider info.

  De bescheiden " beleggers modaal met tuinslang en stationwagon" vissen achter het net. Maar ze zijn ze veel minder inhalig dan de grotere jongens.

  Succes allen !
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare