Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: AEX ontbeert vers geld

TA: AEX ontbeert vers geld

Nu de omzetten op de Nederlandse beurs weer terugvallen, stroomt er vrijwel geen vers geld richting aandelen. De AEX blijft vastgeplakt in de zijwaartse trading range. Op korte termijn zien we een patroon met zowel lagere toppen als hogere bodems.

Dit impliceert dat de markt binnenkort kleur gaat bekennen, dus richting moet kiezen. Ik heb eerder aangegeven dat de waarschijnlijkheid van een opwaartse uitbraak, dus richting 600-630 punten, het grootst is. Maar ik begin te twijfelen, want de geldstroom is drooggevallen.

Technisch zit de Nederlandse beurs nog steeds vast in de bandbreedte 530-586 punten. Ondanks het matte verloop van de AEX geeft het omzetprofiel van de Nederlandse beurs geen krimp. Niets wijst op overdadige winstnemingen, noch op koopkrachtige vraag. De stagnatie van de moneyflow-indicator van de Nederlandse beurs geeft aan dat de in- en uitstroom van geld op de beurs in evenwicht zijn.

Nederlandse beurs blijft in de horizontale trading range

De Nederlandse beurs beweegt al bijna drie maanden in horizontale richting tussen de steun van 528,68 punten (de bodem van 6 maart) en de weerstand van 589,40 punten (gevormd op 3 februari). Het verloop van de AEX is te grillig om traden interessant te maken. Wacht op nieuwe technische signalen.

Het valt technisch eveneens op dat de AEX-index op de ultrakorte termijn in een steeds smallere range is terecht gekomen, met zowel lagere toppen als hogere bodems. Dit signaleert een steeds krapper evenwicht tussen kopers en verkopers. Een uitbraak uit deze driehoek komt eraan.

Vlakke geldstroom

De moneyflow van de Nederlandse beurs oogt stabiel. De instroom van kapitaal blijft haperen. Van een duidelijk kapitaalvlucht is overigens geen sprake.

De moneyflow-indicator van de AEX geeft de onderliggende geldstromen van de Nederlandse beurs weer. In de berekening van deze indicator worden de beursomzetten op het Damrak en het koersgedrag cumulatief verwerkt.

Een stijgende moneyflow duidt op de instroom van vers kapitaal. Een dalende moneyflow geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken. Een zijwaarts tenderende moneyflow geeft aan dat de geldstromen in evenwicht zijn.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 08:55 TA: Hoofd & schouders bij Philips 172
 2. 20 okt TA: Crisis biedt kansen 97
 3. 19 okt TA: Black monday 103

Reacties

218 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Ole In het Berenbos 1 september 2020 08:34
  Of het gaat dalen dat weet ik niet maar er gebeuren wel vreemde dingen.
  Voorbeeld is de oplopende werkeloosheid en de stijgende beurs. Dit zou niet moeten kunnen.

  Dan is er het verschil tussen de US en Europa. In Europa veel oude sector die volgt de economie. In de Us zijn ze helemaal van de pot gerukt met hun tech aandelen.
  Het is dan zo dat een kleinpercentage van de US aandelen de indexen hoog houdt.

  dat geschreven,
  volgens de grafiek zouden wij zonder EURUSD verschil op 610 moeten staan. De US zonder tech sector flink lager. Het is dan ook de vraag gaan wij omhoog of gaan zij dalen.


  gr
218 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare