Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Apple is wel/geen bubbel

(AJK) Misschien denkt u het ook wel. Het is overigens bijna standaard commentaar. En daarbij maakt het ook niet uit of de AEX op 700 of 200 staat: er moet en zal bubbel worden geroepen.

Is het ook zo? dat weet u alleen, want een officiële definitie is er niet. Het is uw eigen bias en die is weer afhankelijk van... nou, vooral van of u long of short zit, of langs de lijn staat, leert de ervaring. Eens even kijken bij Apple. Winst en omzet stijgen gestaag, maar de koers gaat nog harder omhoog, waardoor de waardering stijgt.

Ik vind dit zelf geen bubbel gezien de kwaliteit en vooral de free cash flóóów van Apple, maar - full disclosure - het aandeel zit dan ook met stip in mijn wereldindexfonds. Als het zo doorgaat, gaat de waardering wel richting next great big thing. En dat is niet Fortnite uit de app store gooien.

CEO Tim Cooke heeft in negen jaar waanzinnig veel geld verdiend voor Apple. Dat is zijn genie. En niet met next great big things komen. Verras ons Tim!   


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 10:45 Ja hoor, adieu Unilever... 5
  2. 10:12 Zo'n maandag dus 3
  3. 09:45 Herfst op het Damrak 1

Gerelateerd

Apple

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Apple 106,840 18 sep
    -3,500
    -3,17%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare