Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Facebook lacht advertentieboycot uit

(AJK) Zelf heb ik niks met Facebook, maar wat een aandeel! Dat komt best vaak voor en heel bot: mooie aandelen van rotbedrijven en rotaandelen van mooie bedrijven. Geldt ook voor fondsen met foute business: wapens, tabak, alcohol en misschien farma: veel mooie defensieve aandelen met veel aandeelhouders-return.

Facebook lanceerde gisteren het - Markt maakt vorige week in die hoorzitting duidelijk dat hij daar geen enkele moiete mee heeft - schaamteloos gekopieerde Reels als concurrent van TikTok. Na vannacht is dat ook geen concurrent meer. Kopiëren en uitsluiten, het is wat China zelf ook doet met westerse dotcoms. 

Volgens mij is iedereen het beste gebaat bij vrije concurrentie en markten, maaar zoals te doen gebruikelijk zijn u en ik weer niet geconsulteerd door Washington en Beijing. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 20 sep Vooruitblik: Zijwaarts. Om uw vingers bij af te likken 2
  2. 18 sep BeursVandaag: Opties! 2
  3. 17 sep "TikTok deal rond"

Gerelateerd

Facebook

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Facebook 252,530 18 sep
    -2,290
    -0,90%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare