Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Meer boodschappen

TA: Meer boodschappen

De beurs in Amsterdam beweegt per saldo al twee maanden rond de 560 punten. De herstelfase vanaf eind maart is hierdoor stilgevallen en een meer neutraal koersverloop is zichtbaar geworden.

Bij veel individuele aandelen zien we dezelfde afwachtende plaatjes. Herstelbewegingen zijn stilgelegd en de meeste koersen zijn de afgelopen weken per saldo niet veel opgeschoten.

Een verrassende uitzondering hierop is Ahold Delhaize. De Nederlands-Belgische combinatie laat de laatste weken een sterk koersverloop zien. Verderop meer hierover.

AEX-index kijkt opzij

De Nederlandse beurs beweegt per saldo dus nog altijd zijwaarts tussen steun 528 en weerstand 589. Na een test van de steun lijkt de index weer wat lucht te krijgen en wordt en langzaam wat herstel zichtbaar.

Ik acht de kans groot dat de AEX-index gedurende de zomer binnen deze bandbreedte zal blijven tenderen. Het technisch beeld klaart pas op na een doorbraak door de weerstand. Hierna kan de oude top van voor het coronavirus rond 632,12 weer worden opgezocht.

Ahold Delhaize presteert sterk

Supermarktketen Ahold Delhaize weet goed te profiteren van de coronacrisis. Consumenten geven per saldo flink meer uit in de winkels en online waardoor het bedrijf de kwartaalwinst fors zag stijgen.

Het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com haalt een groot deel van de omzet uit de VS en zag vooral daar de omzet sterk stijgen. De koers van het aandeel is hierdoor de laatste maanden hard opgelopen.

Ahold Delhaize laat sinds eind maart een stijgende trend zien waarbij hogere toppen en bodems duiden op aanhoudende vraag. Met de doorbraak boven de laatste top heeft deze stijgende fase een nieuwe impuls gekregen.

Ook het langetermijnbeeld is door de recente stijging flink opgeklaard:

De koers is boven de oude toppen van 2019 gebroken en heeft daarmee een lange consolidatiefase achter zich gelaten. Een opgaande trend is ingezet richting fors hogere koersniveaus. Van belang is uiteraard wel dat de uitbraak de komende weken wordt vastgehouden.

Afgelopen maand hebben we het aandeel Ahold Delhaize al toegevoegd aan de defensieve lange termijn portefeuille op Tostrams.nl.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 25 sep TA: Technisch nerveus 250
 2. 24 sep TA: Hoe kleiner hoe beter? 152
 3. 23 sep TA: Hollandse aandelen 302

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
335 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Sloeki 6 augustus 2020 09:33
  quote:

  an12 schreef op 6 augustus 2020 09:31:


  Vanmiddag komen er in de usa heel slechte arbeidscijfers uit. En op datzelfde tijdstip maken ze dan bekend dat ze bijna gereed zijn met een nieuw reddingsplan zodat de beurs alsnog weer in de plus eindigt. Zo doen ze dat namelijk steeds.


  Mooi he...go with the flow.
 2. forum rang 7 easy56 6 augustus 2020 09:35
  quote:

  an12 schreef op 6 augustus 2020 09:31:


  Vanmiddag komen er in de usa heel slechte arbeidscijfers uit. En op datzelfde tijdstip maken ze dan bekend dat ze bijna gereed zijn met een nieuw reddingsplan zodat de beurs alsnog weer in de plus eindigt. Zo doen ze dat namelijk steeds.
  haha je was me net voor:-)
335 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Ahold Delhaize Koninklijke 25,550 25 sep
  -0,130
  -0,51%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare