Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waarom goud zo verleidelijk is

(AJK) Inderdaad, u hoeft geen sommen te maken en het heeft ook iets recalcitrants? Lekker tegen de centrale banken en monetaire autoriteiten in gaan. Ik ben geen fan van goud (en yield-loze assets) en maak daar geen geheim van. Het valt mij op dat dan repliek altijd uit preken bestaat (Je snapt het niet!), maar nooit uit rekenwerk.

Wat vindt u, heb ik een punt? 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 4 augustus 2020 15:42
    Het valt mij op dat dan repliek altijd uit preken bestaat (Je snapt het niet!), maar nooit uit rekenwerk.

    Wat vindt u, heb ik een punt? ........

    Beste Arend Jan,
    Je hebt géén punt! Ik heb altijd het gevoel dat als U een vraag op de voorpagina van IEX stelt dat dat eigenlijk een heimelijke, slimme manier is om te kijken hoe de artikelen gelezen worden. Best slim en ook gegund.

    Maar ik vind oprecht, Arend Jan dat jij regelmatig vragen stelt, zoals bijv. onlangs met vermogensrendementsheffing , waar ook maar één reactie op kwam, namelijk die van mij, terwijl er in de KK van IEX een BIBLIOTHEEK aan reacties is te vinden. Opgebouwd in draden die vaak meer dan tien jaar lopen en in die duizenden postings, ervaringen, van minimaal 50 maar vaak ook meer dan honderd beleggers zit veel kennis en wijsheid gestopt.

    Natuurlijk kan ik Uw vraag goed, onderbouwd, met ruim vijfendertig jaar fysiek goud ervaring behandelen. Dat is geen preken, dat is langetermijnvisie en goed kijken wat er in de wereld gebeurt.

    Dat is gebruik maken van mijn fijnste hobby naast beleggen en dat is geschiedenis en beseffen dat fysiek goud al minimaal beschreven 4000 jaar in honderden culturen of minstens vijf continenten gegeerd was en dat ook zal blijven.

    En echt waar, Arend jan, zo kan ik uuuuuuren doorgaan, maar ik stel voor: Kom ook eens langs in de gouddraad in de KK en verbaas je over de kennis en achtergrondinformatie, de ervaringen daar genoteerd.

    Posting is goedbedoeld en JULLIE weten nu in ieder geval dat jouw rubriek gelezen wordt, door mij graag.

    Peter
  2. Pavlov44 4 augustus 2020 15:55
    Het is heel simpel, goud en bitcoin hebben geen fundamentele basis want geen cashflow (geen "rekenwerk" mogelijk), maar floreren op het moment dat op de aandelenmarkt zelf ook niet meer gerekend wordt. En dat mogen we momenteel toch wel zeggen. Voorheen ging goud vooral door het dak als de beurzen irrationeel door hun voegen zakten ("angst", "paniek" en andere zaken waardoor de sommen niet meer gelden). Wat we van de huidige situatie leren is dat als de markt zodanig verziekt wordt met stimulus/gratis geld dat dan de sommen voor aandelen ook niet meer gemaakt worden (FOMO, greed, PE's van >200 en stijgende), en dat goud ook dan als toevluchtsoord dient. Hoe irrationeler de beurs omhoog of omlaag gaat hoe beter goud het doet. Als aandelen gewoon altijd netjes op forecast PEs van 15-25 zaten en je ieder jaar een risicovergoeding van 3-6% kreeg dan was er inderdaad geen enkele reden om in goud te beleggen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links