Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tracker Tips: De nieuwe ster van Azië

Tracker Tips: De nieuwe ster van Azië

Voor de belegger die op zoek is naar diversificatie in de beleggingsportefeuille en blootstelling aan opkomende markten is Vietnam een interessant alternatief.

Een ETF om op deze regio in te spelen is de Xtrackers FTSE Vietnam Swap UCITS ETF met ticker DXS7 en isincode LU0322252924.

Waarom Vietnam?

klik om te vergroten

Zoals uit bovenstaand figuur blijkt is Vietnam dit jaar een witte raaf in de regio Azië, als we kijken naar de ontwikkeling van het bruto nationaal product (bnp). Dit is de totale toegevoegde waarde van alle goederen en diensten die in een bepaalde periode (meestal een jaar) door een bepaald land wordt geproduceerd.

Nu zijn, zoals we inmiddels weten, het bnp en de beurs twee indicatoren die niet altijd synchroon blijken te gaan. Zoals uit onderstaande grafiek is af te lezen, is de aandelenmarkt ten opzichte van augustus vorig jaar met 17,5% gedaald naar een stand van zo’n 340 punten. Deze index stond begin 2018 nog op een niveau van 485 punten en tikte eind maart dit jaar nog de 265 punten aan.

Geschikt voor de belegger met een sterke maag dus. Positief, naar mijn mening, is dat het land in wezen financieel gezond is, met een groei van het bnp in de huidige moeilijke omstandigheden wereldwijd.

klik om te vergroten

Bron: investing.com

DXS7

De Xtrackers FTSE Vietnam Swap UCITS ETF omvat ruwweg tussen de 20 en 30 bedrijven uit de FTSE Vietnam Index Family, die voldoende beschikbaar zijn voor buitenlandse deelneming.

Hij volgt dus een alternatief mandje, in combinatie met een zogeheten swap. Verder worden de inkomsten van ongeveer 1.3% herbelegd, waardoor er geen dividend wordt uitgekeerd.

DXS7 is verhandelbaar op de Duitse Xetra-beurs en kost 0,85% op jaarbasis. Er is momenteel zo’n € 183 miljoen in belegd.

Ik heb uit de factsheet van de ETF op de website van DWS Xtrackers nog een aantal details ter verduidelijking in deze column toegevoegd voor geïnteresseerde beleggers. Dit zijn de rendementsgegevens en compositie.

Rendementsgegevens

klik om te vergroten

Compositie

klik om te vergroten

Michael Mooijer is directeur bij Fresh Funds en heeft als specialisme Exchange Traded Funds (ETF’s). De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michael Mooijer

Michael Mooijer is als directeur verantwoordelijk voor het fondsmanagement bij het fondsenlabel Fresh® van OHV Institutional Asset Management. Hij is sinds 1991 werkzaam in de financiële wereld en zijn expertise ligt vooral op het gebied van trackers. Hij werkte eerder onder meer bij Flow Traders als senior ETF trader en bij...

Meer over Michael Mooijer

Recente artikelen van Michael Mooijer

  1. dec '21 Outlook 2022: mijn ETF-portefeuille voor 2022 10
  2. dec '21 Tracker Tips: een biotechnologische revolutie 1
  3. nov '21 Tracker Tips: een koperen belegging 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links