Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Goudkoorts loopt op

TA: Goudkoorts loopt op

De goudprijs is de afgelopen weken verder opgelopen na nieuwe diplomatieke ruzies tussen de VS en China over spionage en ambassades.

Eerder al waren oplopende handelsspanningen tussen beide landen oorzaak van de belangstelling voor het edelmetaal. Verder stappen beleggers in goud vanwege economische onzekerheid door de coronapandemie.

Daarnaast houden centrale banken de rente laag, wat een inflatoir effect heeft. Ook de historisch zeer lage rendementen op staatsobligaties zorgen voor een vlucht in goud.

All-time high uit 2011

De goudprijs breekt thans nipt boven het recordniveau uit 2011 rond $1.920,30. Het technische plaatje blijft ijzersterk. Met dit tempo en deze krachtige technische trend lijkt een overtuigende en blijvende doorbraak kansrijk. Dit levert een vers koopsignaal op met $2.450 als eerste en $2.850 als tweede berekende koersdoel.

Hieronder beoordeel ik de 4-jaars grafiek van de goudprijs. Een prima alternatief voor een directe belegging in goud is de Physical Gold tracker, ook al in mijn column van september besproken. Deze ETF leg ik vandaag nogmaals onder mijn vergrootglas, aangezien het indertijd genoemde koersdoel ruim is overschreden.

Hoe te beleggen in goud

In de defensieve langetermijnportefeuilles van Tostrams hebben we meerdere posities in goud opgebouwd, onder meer in de goudmijnfondsen Barrick Gold en in Newmont Goldcorp. Zonder uitzondering blijven deze gold diggers het uitstekend doen. In onze defensieve ETF-portefeuille hebben we onder andere posities geadviseerd in de Physical Gold ETC, de Gold Producers ETF en de Precious Metals ETC. Ook deze trackers liggen er technisch uitstekend bij.

Enkele weken geleden hebben we in een Special alle leden van de Tostrams-club nogmaals gewezen op goud als buffer voor de lange termijn. Wenst u ook deze Special, of alle nieuwe aankoopaanbevelingen, in uw mail te ontvangen? Word dan lid van Tostrams. Alle portefeuillemutaties (lange termijn) en koopsignalen (korte termijn) zitten in het Tostrams-abonnement, dus voor abonnees.

Voor 1 euro (voor de eerste maand) kunt u al kennismaken met de Nederlandmodule. Wenst u de tips (korte termijn) en adviezen (lange termijn) voor onze ETF-portefeuilles te ontvangen, kies dan voor de ETF-module. Klik op de button hieronder voor een actieabonnement.

Ontvang TA Kooptips

Lange termijn: Goud lonkt naar all-time high uit 2011

Goud maakt de laatste weken een flinke spurt. Binnen de opgaande trend is het eerste koersdoel rond het all-time high van 9 september 2011 rond $21.921,18 net gebroken. Wordt deze horde overtuigend genomen, dan kan de goudprijs nog veel verder omhoog.

Gezien het uitermate sterke technische plaatje acht ik een blijvende doorbraak van het oude koersrecord haalbaar. Zoals gezegd wordt daarna $2.450 het eerste en $2.850 het tweede koersdoel.

Langetermijncommentaar Physical Gold ETC

De trend van de Physical Gold ETC is opwaarts gericht. De hogere bodems voor de Physical Gold ETC signaleren koopkrachtige vraag onder de beleggers. De uptrend breekt nu boven ons tweede koersdoel rond $35,73 (gevormd op 2 maart 2012).

We blijven omhoog kijken. Na de uitbraak boven $35,73 wordt $42 het eerstvolgende opwaartse koersdoel. Steun ligt er rond $32,40 (bodem van 21 april). Wij adviseren de bestaande positie in portefeuille aan te houden.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 08:35 TA: Eerste verbeteringen AEX 40
 2. 07 aug TA: Mogelijke Midkap-uitbraak 265
 3. 06 aug TA: Meer boodschappen 335

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
283 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 easy56 27 juli 2020 08:45
  quote:

  pietje-2005 schreef op 27 juli 2020 08:39:


  Als "ze" het zo over goud hebben, proberen ze dan een correctie of daling te pitchen ?
  meer enthousiast verklaren waarom t zo stijgt.

  Maar waren ze toen t op 1000$ stond,toen t echt laag stond?

  Eerder oppassen als t enthousiasme toeneemt,vaak begin van correctie binnenkort.

  Al geloof ik wel in hogere prijzen lange termijn.
  Door geld ontwaarding.
  Voor wat dat waard is natuurlijk:-)

 2. forum rang 7 easy56 27 juli 2020 08:52
  www.reuters.com/article/global-precio...

  Gold soars to all-time high as dollar dive adds fuel to record run
  ------------------------
  En zo gaan we nog veel meer artikelen zien waardoor t hoger kan dan gedacht op korte termijn,maar t blijft oppassen.

  Zeker ook met de zeer volatiele goudfondsen.
 3. forum rang 4 Vidoque 27 juli 2020 08:56
  quote:

  finance2u schreef op 27 juli 2020 08:52:


  Fantastisch voor goudmijners!!! Kosten blijven nagenoeg gelijk en de verkoopprijs vliegt omhoog, evenals de waarde van de mijnen want ook het goud wat nog in de grond zit is meer waard..alle mijnen zijn enorm rendabel nu


  Ik denk dat je nu te laat bent met goud(aandelen) kopen.
 4. forum rang 7 easy56 27 juli 2020 08:57
  quote:

  finance2u schreef op 27 juli 2020 08:52:


  Fantastisch voor goudmijners!!! Kosten blijven nagenoeg gelijk en de verkoopprijs vliegt omhoog, evenals de waarde van de mijnen want ook het goud wat nog in de grond zit is meer waard..alle mijnen zijn enorm rendabel nu
  Al erg gestegen de meesten dus als je er nog niet inzit goed oppassen.

  en slechts 1 op de vele honderden juniors wordt echte mijn:-)
 5. forum rang 6 Izegrizzly 27 juli 2020 09:00
  quote:

  finance2u schreef op 27 juli 2020 08:52:


  Fantastisch voor goudmijners!!! Kosten blijven nagenoeg gelijk en de verkoopprijs vliegt omhoog, evenals de waarde van de mijnen want ook het goud wat nog in de grond zit is meer waard..alle mijnen zijn enorm rendabel nu
  correct me if I am wrong, maar IMHO is er nooit een directe/axiomatische positieve correlatie geweest tussen de prijs v goud, zilver of koper en die vd respectieve mining companies
 6. forum rang 4 Vidoque 27 juli 2020 09:08
  quote:

  PietKeizer schreef op 27 juli 2020 09:00:


  [...]correct me if I am wrong, maar IMHO is er nooit een directe/axiomatische positieve correlatie geweest tussen de prijs v goud, zilver of koper en die vd respectieve mining companies


  Klopt. Goud in handen of verwacht goud in de grond is niet hetzelfde. Goud delven is als vissen. Het is er of het is er niet. Is het er niet dan heb je pech (dalende koers).
 7. forum rang 7 easy56 27 juli 2020 09:13
  quote:

  Vidoque schreef op 27 juli 2020 09:08:


  [...]

  Klopt. Goud in handen of verwacht goud in de grond is niet hetzelfde. Goud delven is als vissen. Het is er of het is er niet. Is het er niet dan heb je pech (dalende koers).
  met bewezen reserves is dat natuurlijk anders.

  Maar er blijft altijd groot dag sentiment meespelen mbt beurskoersen goud/zilver miners.
 8. createmonnie 27 juli 2020 10:03
  Er worden weer eens flink wat positieve berichten de wereld ingeslingerd.

  - China netto staalimporteur
  - Wirecard interessant (voor Adyen)
  - Cijfers KPN beter dan verwacht
  - SAP doet goede zaken
  - Bitcoin weer boven 10.000

  Al deze berichten moeten de markt tot rust brengen, maar daar trekt het virus zich niks van aan. Domme mensen trekken zich daar ook niks van aan, want er gaaan steeds minder mensen dood. Er word slechts vergeten dat als iemand ziek is de persoon 14 dagen thuis moet blijven en een ziek persoon werkt niet vanuit huis. Productie zal uitvallen en het zal alleen verslechteren.
283 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare