Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SMI index

Richting:Verzwakt
Trendwijziging:-
Slotkoers:10.460,01
Steun:7.425,05
Weerstand:11.270,00
Steun 2:7.247,25
Weerstand 2:12.500,00

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

  • De Zwitserse beurs (SMI index in Zürich) weet niet te overtuigen. Nadat eerder al de stijgende trend werd verlaten, laat de SMI index ook een lagere bodem op de grafiek achter. Aan de onderkant is er ruimte richting de steun op 7.425,05 (bodem van 12 februari 2016). Een lagere top zou de recente verzwakking bevestigen. De weerstand vinden we op 11.270,00 (top van 21 februari). De huidige opleving doet nog weinig af aan verzwakte technische plaatje.

  • De MACD geeft op lange termijn een positief signaal. (stijgt en beweegt boven 0).


  • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


  • Stochastics geeft op lange termijn een neutrale conditie aan. De stochastics wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Waarden boven de 80 worden beschouwd als overgekocht (overbought) terwijl waarden onder de 20 worden gezien als oververkocht (oversold). Een waarde van de stochastic tussen 20 en 80 wordt als neutraal beschouwd. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de oversoldzone of net uit de overboughtzone breekt.
  • Het momentum tendeert op lange termijn omlaag.


  • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.

Gerelateerd

Swiss Market Index SMI® Price

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare