Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Robin Hood doet meer slecht dan goed?

Robin Hood doet meer slecht dan goed?

(AJK) Gelukkig hebt u in de Koffiekamer betere manieren...

Jongeren, leken en minder vermogenden ook toegang verlenen tot de beurs, het idee is zeker democratisch bij de zogenaamde en veelal gratis beleggen apps en brokers. Op een speelse manier kennis maken handelen en beleggen, die gedachte. Helaas... Lees mee met NYT van twee dagen geleden over Robin Hood.

Of het moet kunnen en mogen, beoordeelt u zelf maar. Ik vrees echter dat dit op een drama uitloopt. Net als twintig jaar geleden is er dan weer voorgoed een generatie verloren voor de beurs. Met handelen, beleggen en speculeren heeft het ook niets te maken: het is gokken, rotzooien en stunten. NYT:

In the first three months of 2020, Robinhood users traded nine times as many shares as E-Trade customers, and 40 times as many shares as Charles Schwab customers, per dollar in the average customer account in the most recent quarter. They also bought and sold 88 times as many risky options contracts as Schwab customers, relative to the average account size, according to the analysis.

Ik schrijf gratis altijd cursief bij gratis brokers. Er zijn altijd inkomsten. Robin Hood verkoopt de order flow. Die wil de hele markt hebben, want het is zowat gratis geld verdienen met ik zou bijna zeggen die kudde suckers in de markt van Robin Hood. Bitcoin is ook een populair adres voor profs om nitwits leeg te trekken. 

For each share of stock traded, Robinhood made four to 15 times more than Schwab in the most recent quarter, according to the filings. Industry experts said this was most likely because the trading firms believed they could score the easiest profits from Robinhood customers.

Die suckers zijn intussen wel goed voor marktimpact. Robin Hood is echt groot. Ongelooflijk eigenlijk. Hoeveel geld is er wereldwijd wel niet serieus belegd, het gros via instituties. En dan laten we de prijzen daarvan mede bepalen door een stelletje veel te jonge gokkers die g.e.e.n. i.d.e.e. hebben wat ze doen.

In May, Robinhood said it had 13 million accounts, up from 10 million at the end of 2019. Schwab said it had 12.7 million brokerage accounts in its latest filings; E-Trade reported 5.5 million. That growth has kept the money flowing in from venture capitalists. Sequoia Capital and New Enterprise Associates are among those that have poured $1.3 billion into Robinhood. In May, the company received a fresh $280 million.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 08:05 Veel dividend en dogecoin steelt show 6
 2. 13 mei Waarom die bitcoin-tweet van Elon Musk een game changer kan zijn 8
 3. 13 mei Het is rood voorbeurs en rapen zijn gaar bij de coins 6

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. Lionel50045254 10 juli 2020 10:34
  Robinhood’s website has also gone down more often than those of its rivals — 47 times since March for Robinhood and 10 times for Schwab — according to a Times analysis of data from Downdetector.com, which tracks website reliability. In March, the site was down for almost two days, just as stock prices were gyrating because of the coronavirus pandemic. Robinhood’s customers were unable to make trades to blunt the damage to their accounts.
 2. [verwijderd] 10 juli 2020 10:39
  quote:

  Lionel50045254 schreef op 10 juli 2020 10:36:


  Als je het artikel leest, is het toch best schokkend. Maar in essentie is het de honger naar meer willen, meer geld, meer succes. Een mens is niet snel tevreden. Ergens vind ik het verschrikkelijk sneu, maar laat de markt alsjeblieft zijn werk doen.
  ab laat de markt zijn werk doen er wordt al genoeg voor ons bepaalt
 3. Katsjinggg 10 juli 2020 10:54
  Alle schuld bij de app leggen is mij wat te makkelijk...hoe ging het ook weer met wie zich verbrand....?
  Het doelpubliek is ook hetgeen dat op alle raad en advies meestal reageert met "ok boomer", tijd dat ze nu bewijzen dat ze zoveel beter zijn dan vorige generaties (of voor het eerst in hun leven moeten ontdekken dat ze dat niet zijn)
 4. [verwijderd] 10 juli 2020 11:05
  Het is natuurlijk bijzonder om te zien dat leken veel van de bestaande modellen en geautomatiseerde inkoop- en verkoopprogramma's van 'experts' voorlopig deels onbetrouwbaar maken.

  In hoeverre moeten we ons zorgen maken als jongeren 2000 euro in aandelen stoppen, nu ze niet op vakantie kunnen/willen gaan en ook geen nieuwe Nikes hoeven kopen, omdat de scholen gesloten zijn?

  Vooralsnog heeft het een relatief kleine, maar positieve impact op de beurs.

  We mogen ons inderdaad meer zorgen maken om (jong)volwassen die (nu nog) een vaste baan hebben en al hun spaargeld in de beurs steken.

  Want hoe groot is het vangnet als de economische crisis plots vorm krijgt en de maatschappij daadwerkelijk negatief in zijn greep heeft?

  Anderzijds moeten we onze ogen niet sluiten voor alle 'experts' die met tranen in hun ogen hun volledige vermogen, én dat van anderen, zagen verdampen tijdens eerdere crashes in de afgelopen 100 jaar.

  Dat mensen oververhit raken na een (ogenschijnlijk) behoorlijk verlies is zorgelijk, maar gelukkig benoemt men in het artikel wel dat het overgaan tot zelfmoord en/of geweld vaak ook met onderliggende problemen te maken heeft (die nu toevallig via dit platform gebundeld boven komen drijven).

  Oftewel, geen paniek. Interessante ontwikkeling. Meer sturende info vanuit RobinHood richting traders kan wellicht positief bijdragen aan het bewustzijn van hun klanten.
 5. forum rang 7 ffff 10 juli 2020 12:34
  De Robinhood- beleggers of moeten we toch gewoon concluderen, de Robinhood-gokkers vind ik in zoverre interessant, dat zij heel duidelijk aantonen dat op zijn minst een gedeelte van de markt, van de beurzen, niets meer en niet minder dan gokken is. Maar laten we niet vergeten , dat zagen we ook bij de dotcom - hype, bij periodes op de Chinese beurzen, recent bij de diverse bitcoins. Beleggers hebben nauwelijks idee waar ze nu eigenlijk in beleggen, maar gaan met het sentiment, met de hype mee. Toch prachtig die verhalen over de grote winsten, altijd aan begin van zo'n hype. Waar ik bezorgder over ben, is dat statistici, puur wetenschappelijk werkende hedgefondsen die gegevens verwerken in aan- en verkoopprogramma's om er op HUN beurt weer van te profiteren. En daarmee dus ook weer de markten een kant uitsturen die niets met onderliggende economie te maken hebben, maar alles met traden. En of die markt nu duur of spotgoedkoop is, dat maakt werkelijk niets uit: Als je maar " goed" zit.
  Kortom: Beurzen worden anno 2020 voor ( belangrijk??) deel bepaald door puur sentiment, door puur gokgedrag en computerprogramma's. 9 van speciale fondsen) Als je dat in je achterhoofd houdt, dan weet je iets beter waarmee je bezig bent als je koopt of verkoopt.

  Peter
 6. forum rang 4 efreddy 10 juli 2020 16:37
  Met handelen, beleggen en speculeren heeft het ook niets te maken: het is gokken, rotzooien en stunten.
  Wel een zeer gemakkelijke conclusie waarbij men alles maar gewoon op een hoopje gooit zonder het te bekijken.Je kan zeker ermee handelen,beleggen en speculeren ,gokken,rotzooien etc maar wat je precies doet bepaal je toch nog altijd zelf.Ik heb geen ervaring met de Robin Hood app ,wel met andere manieren van handelen ,beleggen zoals o.m. admiral markets,ig markets etc ,het speculeren,gokken ,rotzooien laat ik aan anderen over maar dit kan je er zeker ook mee doen.
 7. forum rang 4 efreddy 10 juli 2020 16:58
  quote:

  !@#$!@! schreef op 10 juli 2020 10:46:


  Uiteraard moet de markt vrij blijven. Maar zoals met wel meer dingen zou ik een verplichte cursus of examen voordat je begint niet verkeerd vinden.


  En welk stuk onbenul moet die verplichte cursus of examen dan precies gaan geven?
  Je kan het natuurlijk ook aan knappe koppen overlaten voor dergelijke cursus of examen zoals o.m de knappe koppen van de centrale bank van Engeland die erin slaagden om de helft van de goudvoorraad te verkopen aan de toen laagste prijs van de afgelopen 20 jaar,net voor de goudprijs begon te stijgen.
14 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: Robin Hood
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare