Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street staat voor hogere opening'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag voor een hogere opening. De markten lijken zich op te trekken aan de rally op de Chinese beurzen. Die werd aangewakkerd door de hoop op een sterk herstel van de op twee na grootste economie ter wereld. Beleggers keren terug van een lang weekend. Vanwege Onafhankelijkheidsdag bleef Wall Street vrijdag dicht.

De sterke opmars in China eerder op de dag kwam tegen de achtergrond van een recordstijging van het aantal wereldwijde coronagevallen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldde afgelopen zaterdag in totaal ruim 200.000 nieuwe gevallen op een dag. De grootste stijgingen waren te zien in de Verenigde Staten, Brazilië en India.

Automaker Tesla zal andermaal in de schijnwerpers staan. De afgelopen sessies zat het aandeel in de lift, geholpen door beter dan verwachte verkoopcijfers. Voor kenners van JPMorgan was dat reden het koersdoel voor de onderneming op te schroeven.

Uber Technologies

Verder gaat de aandacht uit naar Uber Technologies. Het bedrijf achter maaltijdbezorgbedrijf Uber Eats, lijft het Amerikaanse Postmates in. Uber betaalt bijna 2,7 miljard dollar voor de onderneming. De transactie gebeurt in zijn geheel in aandelen.

Verder meldde investeerder Berkshire Hathaway dat het gasonderdelen van Dominion Energy overneemt. Het investeringsvehikel van superbelegger Warren Buffett betaalt daar inclusief schulden 10 miljard dollar voor. Het is voor het eerst sinds het begin van de crisis dat de investeerder activa kocht.

Hongkong

De omstreden veiligheidswet in Hongkong blijft de gemoederen ook bezighouden. Berichtendienst Whatsapp, onderdeel van Facebook, kondigde aan geen gebruikersgegevens meer te delen met autoriteiten in Hongkong. Dit vanwege de veiligheidswet die China aan Hongkong oplegt.

Het aandeel van maker van mondverzorgingsmiddelen Colgate beweegt mogelijk op een eerder rapport van analisten van ING. Die schetsten voor het weekend een scenario voor de toekomst van was- en levensmiddelenconcern Unilever. Bij een eventuele verkoop van de levensmiddelentak, zou Colgate een perfecte aanvulling zijn voor de portefeuille van Unilever.

De aandelenbeurzen in New York gingen donderdag met bescheiden plusjes het lange weekend in. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 25.827,36 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 3130,01 punten en techbeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 10.207,63 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: AFN

Meer over AFN

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links