Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

CEO B&S ineens weg: hoezo en waarom?

(AJK) Uit het persbericht:

But due to private circumstances and the tech-oriented strategic direction the Group has entered, it is now a natural time for me to step back and reprioritise.

Na 28 jaar werkzaam te zijn geweest bij B&S Group is CEO Bert Meulman ineens verdwenen. Per vandaag al. Die quote hierboven is alles, want zo'n plotseling vertrek roept gewoon vragen op. Ziekte? Ruzie? Underperformance? Ook nog middenin een vliegende crisis, die ook B&S Group aan alle kanten raakt.

Het komt een beetje gehaast en ad hoc over. Zijn opvolger Taco de Haan is al, met alle respect, 59 jaar en dat klinkt niet als een langetermijnoplossing. Zeg het maar. Als aandeelhouder kunt u nu even niet veel meer dan hopen dat Meulmans vertrek niet met slaande deuren is geweest. Sluit dat niet uit...?


U ziet hier de omzet en winstverwachtingen maar kelderen en daar kan het hem ook nog in zitten: dat het nog meer tegenvalt. Wat maakt het uit, Arend Jan. Hij is weg, klaar, zegt u. Dat is zo, maar Meulman heeft 16,7% van de aandelen, ofwel hij is niet helemaal weg. En als hij toch met ruzie is vertrokken..

Het aandeel staat nu lager, maar dat geldt voor meer. U hebt ook wel eens ergere uitslagen op veel hogere volumes gezien. Kortom, vooralsnog neemt de markt het vooral ter kennisgeving aan. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 11 aug Er zijn 160 corona vaccins: welk aandeel moet u...?
  2. 11 aug +330%: Hong Kong protesteert via... de beurs?!
  3. 11 aug Eerste augustuscijfer: ZEW-index vliegt

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare