Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

CEO B&S ineens weg: hoezo en waarom?

(AJK) Uit het persbericht:

But due to private circumstances and the tech-oriented strategic direction the Group has entered, it is now a natural time for me to step back and reprioritise.

Na 28 jaar werkzaam te zijn geweest bij B&S Group is CEO Bert Meulman ineens verdwenen. Per vandaag al. Die quote hierboven is alles, want zo'n plotseling vertrek roept gewoon vragen op. Ziekte? Ruzie? Underperformance? Ook nog middenin een vliegende crisis, die ook B&S Group aan alle kanten raakt.

Het komt een beetje gehaast en ad hoc over. Zijn opvolger Taco de Haan is al, met alle respect, 59 jaar en dat klinkt niet als een langetermijnoplossing. Zeg het maar. Als aandeelhouder kunt u nu even niet veel meer dan hopen dat Meulmans vertrek niet met slaande deuren is geweest. Sluit dat niet uit...?


U ziet hier de omzet en winstverwachtingen maar kelderen en daar kan het hem ook nog in zitten: dat het nog meer tegenvalt. Wat maakt het uit, Arend Jan. Hij is weg, klaar, zegt u. Dat is zo, maar Meulman heeft 16,7% van de aandelen, ofwel hij is niet helemaal weg. En als hij toch met ruzie is vertrokken..

Het aandeel staat nu lager, maar dat geldt voor meer. U hebt ook wel eens ergere uitslagen op veel hogere volumes gezien. Kortom, vooralsnog neemt de markt het vooral ter kennisgeving aan. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 20 jun Wat een beurs, ook deze week gaat u zich weer geen seconde vervelen 2
  2. 18 jun Saaie opening, maar genoeg tumult dollar, rentes en vooral commodities 1
  3. 17 jun Vijftig jaar notering! De verbijsterende Boskalisgrafieken

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links