Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dramatisch BAM

Dramatisch BAM

(NK) Het houdt niet op, niet vanzelf. BAM (-10,0%) meldde voor de tweede keer deze week een forse tegenvaller. Afgelopen maandag was het nog het ingestorte kunstarchief in Keulen dat voor €40 miljoen werd geschikt en nu komt de bouwer met een winstwaarschuwing.

BAM rekent op een operationeel verlies van €130 a €150 miljoen in de eerste jaarhelft. Het bedrijf ziet zich daarom genoodzaakt om de internationale tak in de etalage te zetten. Wat vooral bizar is dat deze winstwaarschuwing niet gewoon afgelopen maandag was gemeld.

Dan zou het bedrijf 1 keer negatief in de spotlights staan en dan kon het weer door. Nu maakt het de indruk dat het op het hoofdkantoor een grote puinzooi is. Dat bouwers af en toe een tegenvaller moeten melden hoort bij de business waarin ze zitten, maar BAM maakt het wel heel erg bont.

De afgelopen twee jaar hadden we de zeesluis, daarna kwamen er nog mislukte Duitse projecten bij, waaronder dus het ingestorte kunstarchief in Keulen. Al deze tegenvallers leiden ertoe dat het aandeel slechts een fractie boven het dieptepunt van halverwege maart noteert. Gaat BAM ooit nog het vertrouwen van beleggers terugwinnen? 

Niels Koerts is junior beleggingsanalist van IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 junior beleggingsanalist van IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Naast zijn werk op de beursredactie is Niels bezig met de laatste loodjes van zijn studie bestuurskunde. ...

Meer over Niels Koerts

Recente columns van Niels Koerts

  1. 04 aug Slotcall: Goud nadert $2.000 4
  2. 04 aug WDP: Potentiële dividend aristocrat 2
  3. 03 aug Slotcall: Duits optimisme 1

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare