Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Had u ASMI nou kúnnen of móéten weten?

(AJK) Zit u zich ook zowat iedere dag te verbijten dat u ASMI niet hebt gekocht in maart? Ja ik ook, vandaag weer een hele bluts er bij. Wat een rit. Ben ik nu weer aan het achteraf beleggen, of hadden we beter kunnen of moeten weten? Nee, dat denk ik niet. Ik laat het zien. 

Achteraf lijkt het zo gemakkelijk, omdat de winst- en omzetverwachtingen van ASMI uiteindelijk niet zijn verlaagd. Dat kon bij wijze van wel iedere dag gebeuren op dat moment.

Omdat ze niet werden verlaagd, was ASMI dit voorjaar ineens een koopje. Eigenlijk zitten we nu in een vergelijkbare situatie: de winst- en omzetverwachtingen stijgen niet meer, maar de koers wel. Ergo, ASMI is sinds de kredietcrisis niet meer zo duur geweest als nu gelet op koerswinstverhouding.

Meer up- dan downside dus, concludeert u misschien. Dat denk ik ook, maar wat nou als de omzet- en winstlijntjes weer omhoog krullen? Dan kan het aandeel misschien nog prima koopwaardig zijn.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 16:30 Vergeet Nasdaq 100. Nasdaq Internet, dat is het
 2. 15:10 Waarom goud zo verleidelijk is 2
 3. 14:55 Arcadis' Peter Oosterveer zegt...

Gerelateerd

ASM International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
 1. Siebren 30 juni 2020 17:20
  AJ, even een gedachte:
  Moet je nou niet 's een paar 'echte' aandelen oppikken i.p.v. dat Vanguard-fonds only?
  Jij, cq je vrouw, hebben gewoon domme pech gehad met Shell maar er zijn plenty andere mogelijkheden.
  Vooral ook met kwartaal-dividend .Kijk bv eens op de Amerikaanse beurs naar AMT of CCI.
  Telecomtorens;, niemand praat erover maar ze zijn Top ! En in Europa is er bv Cellnex op Spaanse beurs.
  De torens hebben we allemaal nodig voor internet, telefoon, TV, radio en ga zo maar door.
  Verder niets dan lof voor jouw comments op IEX en BNR.

2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ASM International 129,950 17:35
  -1,200
  -0,91%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare