Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Werelds plaatje

TA: Werelds plaatje

De aandelenmarkten hebben gisteren een stap terug moeten doen, waardoor de winst van eerder deze week weer is geneutraliseerd. De stijgende trends zijn even tot stilstand gekomen en het is wachten op nieuwe impulsen. Toch is de schade vooralsnog beperkt en mag er nog altijd opwaarts worden gekeken.

De MSCI World Index, die het gemiddelde koersverloop van de wereldijwde aandelenbeurzen weergeeft, heeft de afgelopen maanden sterk herstel laten zien. Ook met een kleine terugval zou het mooie technische plaatje geen deuk oplopen.

Hieronder bespreek ik het langetermijnbeeld van de MSCI World Index. Eerst nog even kort een blik op de Nederlandse beurs.

AEX-index neemt gas terug

De aandelenbeurs in Amsterdam leek dinsdag opwaarts uit te breken boven de voorgaande koerstop van eerder deze maand. De uitbraak was echter van korte duur nu de koers weer is teruggezakt onder het uitbraakniveau.

Zolang de koers boven de laatste koersbodem rond 529 noteert, blijft het patroon van hogere toppen en bodems intact. De stijgende trend kan dan na een korte adempauze worden voortgezet met als einddoel de top van februari rond 632 punten.

MSCI World Index is sterk hersteld

De MSCI World index is opgemaakt uit meer dan 1600 aandelen uit 23 verschillende landen. De index geeft hierdoor een goed beeld van het gemiddelde koersverloop van de aandelenbeurzen wereldwijd.

De index is na de forse correctie van eerder dit jaar sterk hersteld. Met de vorming van een zogenaamde V-bodem heeft de index inmiddels een groot deel van het verlies goedgemaakt.

De huidige adempauze vindt plaats boven het 200-daags gemiddelde. De kans is hierdoor groot dat er een nieuw hogere koersbodem zal worden gevormd. Vanaf deze nieuwe bodem kan een aanval worden ingezet op de oude top, tevens het all-time high, van eerder dit jaar rond 2.435 dollar.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 11 aug TA: Olie nog niet uit de kou 216
 2. 10 aug TA: Eerste verbeteringen AEX 118
 3. 07 aug TA: Mogelijke Midkap-uitbraak 265

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
469 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 24 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. verdi29 25 juni 2020 08:21
  niet in beursen direct....maak compleet .het opkopen van schuldpapier van multinationals en overheden en banken.....je bent een bedrijf geeft obligaties uit ..en EcbFed koopt die /haalt deze gewoon bij je weg...dit in tegenstelling tot PietParticulier die elke geleende euro moet terugbetalen aan de bank of bedrijf of belastingsdienst.....

  Elke multinational en veel bedrijven heeben vrijstelling van belasting betalen daar nog eens bovenop..Google betaalt 0,02% aan belastingen..microsoft amazon zalando ...facebook ..twitter ..betalen in geen land belasting...in geen land...

  De gevolgen gaan veel dieper als je denkt...het deel welke deze nu niet meer hoeven af te dragen ..voor wegen infra gezondheidszorg ambtenaren scholen ouderen ..betaal je EXTRA on top...boven je eigen normale 100%...ik betaal 167% ...

  Daarom gaat er geen enkel bedrijf failliet .zelfs bij meer als 2 coronauitbraken....hun schuld wordt weggenomen en ze betalen geen belastingen on top...besef jij betaalt alles ...dit systeem eu komt en is opgericht in NY is puur amerika.... ken je president...en nederland als kolonie ..ga eens naar brussel en informeer hoe jij belasting vrij kan gaan ondernemen....daar ligt het geld..... geen belasting betalen ontduiken vermijden is de toekomst..dit amerikaanse eu systeem is real maffia ...vanuit menselijk oogpunt.....je wordt dus dom gehouden door niet te weten van wie en hoe die eu is en werkt...dom heel dom dat is niet voor niets...dat maakt schatrijk enerzijds en Piet Part. blijft arm anderzijds


  Jij betaalt alles ....het invoeren van hun amerikaanse eu.. het instandhouden en verzorgen van die t uitvoeren .....goolge houdt zo ,minstens 80 miljard per jaar 'over ' veel daarvan gaat naar de beurs...daarom stijgt deze en blijft stijgen.....
 2. forum rang 8 Valse beer 25 juni 2020 08:33
  @ Alex ik zag je posts van gisteravond,voorstel ik ga er tegen niemand meer met gestrekt been in,jij ook niet meer gewoon technisch vriendelijk forum .Dat de een de ander niet moet onbelangrijk gewoon beheersen .Geen aan vallen ,geen tunnelvisies gewoon relax .Dit geldt dan ook voor het forumlid wat binnenkort weer terugkomt.Akkoord?
 3. joostUSA 25 juni 2020 08:46
  quote:

  Diminhu schreef op 25 juni 2020 08:43:


  Deze voormiddag op eu beurzen mogelijks klein herstelletje , aex half procentje of iets meer erbij, om uiteindelijk rood te draaien naar slot 552?


  Dat lijkt mij ook, alhoewel de futures van de DAX nu ook bijdraaien, die stonden net nog dik in de plus. Kan weer alle kanten op, maar dat het rood wordt staat vast ;) Succes allen!
 4. verdi29 25 juni 2020 08:55
  aandelen daar is goed en gemakkleijk in t verdienen......2 sectoren welke zich aandienen...cannabis ..al vrijgegeven en legaal in 40 staten in de usa en canada ..straks ook eu (..eu is slechts kolonie usa..alias de trekpop) en Ai ...chinese bedrijven nu geboycod door de Idioot doch dat gaat veranderen......beiden met het potentieel 4 to 5000 % up...verdeel je geld ..gokken als t (je) moet en investeren omdat dit je rijk maakt......
 5. joostUSA 25 juni 2020 08:57
  Chuck E. Cheese parent files for bankruptcy, another casualty of pandemic
  08:41
  (Recasts, adds details from statement, court filing, background)
  By Kanishka Singh
  June 25 (Reuters) - Restaurant chain Chuck E. Cheese parent CEC Entertainment [CEII.UL] filed for Chapter 11 bankruptcy on Thursday, making it the latest casualty of the COVID-19 pandemic that has crushed entertainment and leisure industries globally.
 6. forum rang 7 Alex A La Hausse/ A La Baisse 25 juni 2020 09:01
  quote:

  beer56 schreef op 25 juni 2020 08:33:


  @ Alex ik zag je posts van gisteravond,voorstel ik ga er tegen niemand meer met gestrekt been in,jij ook niet meer gewoon technisch vriendelijk forum .Dat de een de ander niet moet onbelangrijk gewoon beheersen .Geen aan vallen ,geen tunnelvisies gewoon relax .Dit geldt dan ook voor het forumlid wat binnenkort weer terugkomt.Akkoord?


  Akkoord. En voor de zoveelste keer ik heb geen enkel probleem met jou.

  Succes vandaag, heb t druk.
469 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 24 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare