Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX en Galapagos

TA: AEX en Galapagos

De opmars van de aandelenmarkten zet door. Iedere correctie wordt door beleggers aangegrepen om (opnieuw) in te stappen. Ook de afgelopen dagen veerden de beurzen weer sterk op na de correctie van vorige week.

Door het aanhoudende herstel zijn de kortetermijn-technische plaatjes van veel aandelen verbeterd. De meeste aandelen bewegen echter nog onder hun 200-daags gemiddelde, wat inhoudt dat het risico op nieuwe koersdalingen groot blijft.

Biotechbedrijf Galapagos noteert echter al enige tijd boven zijn 200-dagenlijn. De kansen liggen hier duidelijk in opwaartse richting. Ik bespreek hieronder het technische plaatje van deze krachtpatser. Eerst de AEX-index.

AEX index veert op

De Nederlandse beurs heeft de afgelopen dagen een nieuwe hogere koersbodem weten te vormen. De index is opgevangen door de steun rond 528,68 en draait weer omhoog.

Deze steun werd gevormd door de voorliggende koerstoppen en de bovenkant van het koersgat van begin maart. De stijgende fase blijft door de hogere koersbodem intact en hogere niveaus kunnen worden opgezocht.

Volgende koersdoel is de top van februari rond 632,12. Mocht dit niveau bereikt worden, dan betekent dit dat het volledige verlies door de coronacrisis zal zijn weggepoetst.

Rustig Galapagos

Het Belgisch-Nederlands biotechbedrijf Galapagos ligt er op lange termijn nog redelijk goed bij. Hoewel het aandeel dit jaar nauwelijks iets is opgeschoten, oogt het technisch plaatje zeker niet slecht.

Galapagos beweegt sinds begin 2015 in een stijgende trend, waarbij hogere toppen en bodems wijzen op aanhoudende vraag. Deze trend is meerdere keren onderbroken geweest door periodes van consolidatie, maar per saldo blijft de trend opwaarts gericht.

Dit jaar heeft de koers een volatiel verloop laten zien. Na de forse daling van begin dit jaar is de koers weer hard opgeveerd en werd de eerdere verzwakking ongedaan gemaakt. De recente correctie lijkt nu binnen de neutrale fase en boven de 200-dagenlijn een hogere bodem op te leveren.

Zodra de correctieve fase van de afgelopen weken wordt afgebroken kan Galapagos het vizier weer richten op de oude top van februari rond €252,90.

Galapagos maakt al sinds oktober 2018 deel uit van zowel de TA portefeuille van IEX Premium als de defensieve portefeuille van Tostrams. Zolang de uptrend intact is, houden we de posities goed vast.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 49
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Reacties

516 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 pwijsneus 18 juni 2020 07:50
    In de VS zijn een aantal pogingen gewaagd om de island reversal onderuit te halen, dat is tot dusver nog niet gelukt. Er valt te zien dat het vertrouwen in de markt enkel is gebaseerd op hoop, hoop op extra steunpakketten, en hoop op een vaccin. Dat laatste is nog maar de vraag of dat er uberhaupt ooit gaat komen.

    De centrale bankiers hebben de taak op zich genomen om dat vertrouwen te geven. In de VS zie je dhr. Powell vrijwel elke dag ergens verkondigen dat de printer voorlopig blijft draaien. Dat vertrouwen heeft een houdbaarheidsdatum. Ik moet nog maar eens zien of na aankomende kwartaalcijfers de hoge koers/winst verhoudingen genegeerd gaan worden. De bedrijven hebben al een tijdje geen outlook afgegeven, en afgaan op wat Donald - Fake News - Trump ons voorschoteld is niet bepaald betrouwbaar.

    Uiteindelijk is dat toch waar de beurs over gaat; de waardering van ondernemingen. En met aanhoudende geopolitieke spanningen, een rondzwervende pandemie en een naderende schuldencrisis is het de vraag op welk moment dat vertrouwen wegvalt. Dat zal niet leuk zijn, maar wel gezond.

    Still climbing the mountain of worry; zie de chart. Paarse lijn nog steeds niet uitgenomen....

    Blijft spannend.
  2. forum rang 7 PietKeizer 18 juni 2020 07:53
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 18 juni 2020 07:49:

    Groei WW-uitkeringen vlakt af

    In mei is het aantal mensen met een
    WW-uitkering gestegen met 42.000.Dat is
    minder dan de 74.000 die in april bij
    het UWV aanklopten.In totaal zitten
    301.000 mensen in de WW.

    "De heftigheid van het eerste moment
    ligt achter ons",zegt het UWV

    en weer n Woopin' Weetje . We kunnen Weer up.
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 18 juni 2020 08:23
    Je zou verwachten dat er door de coronacrisis veel meer bedrijven failliet gaan, maar niets is minder waar. In mei waren er juist minder bedrijven die bankroet gingen dan in april.

    Het aantal bedrijven dat failliet werd verklaard, nam af van 335 in april tot 262 in mei (-22 procent). Dat blijkt uit cijfers van CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Dit cijfer is gecorrigeerd voor het aantal zittingsdagen van rechtbanken die zo'n faillissement moeten uitspreken.

    Daarmee is het aantal failissementen maar drie meer dan in maart en zelfs iets lager dan in januari en februari, toen er van de coronacrisis nog helemaal geen sprake was in Nederland.

    hihi al die doom en horror .
    Up naar de 630
  4. [verwijderd] 18 juni 2020 08:47
    quote:

    pwijsneus schreef op 18 juni 2020 07:50:

    In de VS zijn een aantal pogingen gewaagd om de island reversal onderuit te halen, dat is tot dusver nog niet gelukt. Er valt te zien dat het vertrouwen in de markt enkel is gebaseerd op hoop, hoop op extra steunpakketten, en hoop op een vaccin. Dat laatste is nog maar de vraag of dat er uberhaupt ooit gaat komen.

    Still climbing the mountain of worry; zie de chart. Paarse lijn nog steeds niet uitgenomen....

    Blijft spannend.
    Ja want alle grote partijen op de beurs handelen op basis van dit candlestickpatroontje en jouw paarse lijn
    lol, not.

    Allemaal zelfverzonnen kletskoek wat hierboven staat.
  5. forum rang 6 pwijsneus 18 juni 2020 08:53
    quote:

    ¯\(°_°)/¯ schreef op 18 juni 2020 08:47:

    [...]

    Ja want alle grote partijen op de beurs handelen op basis van dit candlestickpatroontje en jouw paarse lijn
    lol, not.

    Allemaal zelfverzonnen kletskoek wat hierboven staat.
    Also Also. Met meervoudige persoonlijkheden zou je verwachten dat er een breed denkraam benut kan worden. Maar het zit vast in eigen bubbel.

    Beetje out of the box denken.

    Hou het een beetje rustig vandaag.

    Edit; ik was mijn smileyteken vergeten...
516 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links