Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overbruggingshypotheek

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 juni 2020 11:46
    Indien op een verkeerd leningsdeel wordt afgelost dan ontstaat er een situatie dat er geen hypotheekrenteaftrek is over dit leningsdeel.

    Deze snap ik niet helemaal; geen HRA als er te veel wordt afgelost? Gaat het hierbij misschien om een situatie waarbij op een ander deel geen HRA meer geldt? Of een spaarhypotheekdeel?
  2. Rik1234566789 16 juni 2020 07:58
    Bij het aflossen van de overwaarde dient dit gedaan te worden op het ‘nieuwste’ deel van de lening. Stel vorige woning had een hypotheek 150.000 aflosvrij. Nu wordt er voor de nieuwe woning 150.000 aflosvrij geleend en 150.000 annuiteit, dan dient dit op het annuiteiten deel afgelost te worden. Zelfde zou van toepassing zijn als het aflosvrije deel een annuiteit zou zijn maar al renteaftrek op genoten is, met of zonder aflosverplichting.
  3. theo_p 22 juni 2020 07:26
    Overbruggingshypotheek bij senioren vormt nog een "apart" verhaal. Vaak is er geen bestaande hypotheek meer. Als de senior besluit kleiner te gaan wonen, dan is alleen een overbruggingshypotheek nodig. Na overdracht van het oude huis wordt de overbruggingshypotheek afgelost. Hoe reageren banken hierop? Commercieel nl. niet zo interessant. De ene bank eist dat er een bestaande betaalrekening is, waarover pensioen etc lopen. De andere bank eist een (kleine) hypothecaire lening voor de looptijd van minimaal 12 maanden op het nieuwe pand. Resultaat is dat er een adviesrapport moet komen voor ca 1700,=. Naast de kosten voor de taxatie kan dit, mede in het licht van de relatief korte looptijd aardig in de papieren lopen. Zijn er ook andere ervaringen?
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links