Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De gratis kwartjes van NIBC

De gratis kwartjes van NIBC

Ter memorie, het bod van BlackStone is €7 plus  €0,53 (bevroren) dividend. Kijk, de koers staat boven €7. Wat is hier bijzonder aan? Normaal staat bij een bod de koers iets eronder. Bij een overname moet u altijd maanden op uw geld wachten en dan is verkopen en geld elders inzetten logisch. Vandaar de korting.

Bij NIBC is dat nu even lastig, want ja: dat dividend. Komt dat nog en wanneer dan? Compleet onduidelijk. U ziet aan het plaatje dat de markt bij het verlaagde bod eerst dacht: laat maar hangen. Nu, met het snel oplopen wellicht van de andere financials, is er misschien hoop dat het dividend sneller... Vul het zelf in.

Ja, op papier liggen er toch twee gratis kwartjes te wachten bij NIBC. Misschien dat de koers boven of onder €7 de komende tijd een leuke financials sentimentsgraadmeter is.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Kees1 12 juni 2020 11:54
    Hier is geduld wel een schone zaak en moet je wel stalen zenuwen hebben of een grote optimist zijn. DNB zal hier echt wel enkele maanden voor nemen. In de tussentijd ben je aandeelhouder van een bank die behoorlijk wat heeft uitgeleend aan sectoren die het niet gemakkelijk hebben. Over dat laatste zal misschien meer helderheid komen bij de halfjaarcijfers.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links