Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AirFrance-KLM klaar voor de klim

TA: AirFrance-KLM klaar voor de klim

Technisch is de reissector weer op koers, nu het all-time-high van de sectorindex nadert. In de slipstream lijkt AF-KLM klaar om te klimmen.

De reisbranche komt langzaam uit de problemen. Ik heb hier al eerder aangegeven dat de technische plaatjes van de reissector niet tot de slechtste in Europa behoren. Dat is wel opvallend, aangezien, op het hoogtepunt van de coronacrisis, bijna 95% van het reisaanbod is geschrapt.

All-time high

De Europese reissector index (Travel & Leisure) noteert slechts 3,5% onder haar all-time high.

Overigens laten de verschillende aandelen in de reissector niet eenduidige technische plaatjes zien. Zo beweegt het aandeel Deutsche Lufthansa al iets verder in de koerscyclus van de luchtvaartindustrie dan bijvoorbeeld Air France-KLM.

Maar op korte termijn ziet het algehele technische plaatje van de sector Travel & Leisure er prima uit. Al medio maart, nog op het hoogtepunt van de coronacrisis, was de sector uit de dalende trend gebroken. Daarna zijn diverse weerstanden gebroken en nu klimt de sector op korte termijn weer richting het all time high dat op 19 februari j.l. is gevormd.

Air France-KLM lijkt uit te breken

Een van de aandelen in de reissector die nu ook in de opwaartse lift terecht komt, is Air France-KLM, de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij. In elk geval op korte termijn lijkt het aandeel uit te breken en een technisch koopsignaal te geven.

Tip van de Dag

Op de TA-site is het aandeel Air France-KLM maandag (vanaf 10 uur) en dinsdag Tip van de Dag. Indien Air France-KLM uitbreekt ontvangen alle Tostrams-leden een mail van ons. Daarin worden de volgende punten besproken:

  • het koopsignaal en een kortetermijnanalyse van het aandeel Air France-KLM
  • het eerste koersdoel, alsmede het opwaarts potentieel
  • het maximale risico
  • de risk/reward ratio (verhouding tussen maximale winst en het maximaal mogelijke verlies)
  • de geldstroom van Air France-KLM
  • het technische plaatje op lange termijn, alsmede de risico's.

U kunt als proef lid worden van de Tostrams-club door de onderstaande link aan te klikken. Voor de eerste maand betaalt u slechts 1 euro.

ONTVANG TA KOOPTIPS:

Ontvang TA Kooptips


AEX-index heeft weerstand gepasseerd

De Nederlandse beurs is boven de voorgaande weerstand van 562,26 punten gebroken. Dit bevestigt de stijgende trend en geeft een nieuwe technische verbetering aan.

De AEX-index kan verder omhoog richting 632,12 (top van 17 februari).

Om het positieve plaatje te handhaven, is het wel van belang dat steun van 528,68 punten (de bodem van 6 maart) intact blijft.

Europese reissector nadert all-time-high

De trend van de sector Travel & Leisure is opwaarts gericht. De hogere bodems signaleren een koopkrachtige vraag onder de beleggers.

De uptrend biedt een eerste koersdoel tot het all-time-high van 21 februari rond 627,72. We blijven omhoog kijken. Na een uitbraak boven 627,72 wordt de opmars gevalideerd.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 53
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

454 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 d' Aandelen ' 8 juni 2020 08:51
    quote:
    Voorheen shortlong schreef op 8 juni 2020 07:24:

    misschien eindelijk een keer de kleur rood op de borden

    Daar gaan we weer, MISSCHIEN.

    Je hebt net een berg geld verloren en begrijpelijk dat je dat snel terug wil verdienen en dat is nu net de valkuil waar velen in trappen, wanneer je op de beurs gaat gokken kan het bij een heel klein deel goed gaan maar de meesten gaan nog verder het schip in.

    Ongeduld is de grootste kenmerk van onze tijd, een jaartje vakantie overslaan is een ramp wanneer de kranten leest en kijkt op TV en men overal en wel direct weer dezelfde dingen doen alsof het gevaar van het corona virus niet meer bestaat.

    Dat is met beleggen/ handelen vaak niets anders.

    Voordat je echt kan gaan verdienen op de beurs moet je in ieder geval de basis kennis hebben en uitbreiden met het begrijpen waarom de koersen gaan zoals ze gaan.
    Daarom lezen, lezen en nog eens lezen van goede beursboeken die tekst en uitleg geven over hoe het werkt op de beurs en voordat je echt handelt eerst je plan op papier zetten en kijken hoe dat dan verloopt of direct weer doorgaan op de ingeslagen weg en de laatste 60 % van je geld ook verspelen.

    Je moet misschien wel een jaar werken om bv € 30.000 te verdienen en hoeveel tijd kost het niet om zo'bedrag over te houden, daarom deze welgemeende waarschuwing.
  2. B_B_B 8 juni 2020 09:00
    IEX zou Tostrams beter naar huis sturen. Het is inderdaad niet meer dan een reclamebord. Ik heb Premium geactiveerd om van de reclame af te zijn, maar het is één grote reclame, vrijwel zonder inhoud. Ik snak terug naar de columns van Bas. Ook de mail staat nog steeds vol reclame. Ik irriteer me daar mateloos aan (persoonlijk: het jaagt me weg van de website, zelfs met een Premium abonnement). Wil jij ook minder van die reclame onzin? Laat het s.v.p. aan IEX weten dat je dit niet acceptabel vindt.

  3. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 8 juni 2020 09:02
    quote:

    'd Aandelen schreef op 8 juni 2020 08:51:

    quote:

    Je hebt net een berg geld verloren en begrijpelijk dat je dat snel terug wil verdienen en dat is nu net de valkuil waar velen in trappen
    Klopt, geld terug verdienen bestaat niet. Je maakt winst of je maakt verlies. Geld proberen terug te verdienen is een manier van 'anchoring' waarbij je zo snel mogelijk naar je oude staat terug wilt en navenant risico's gaat nemen.

    Probeer je verlies te vergeten, blanco te beginnen en eerst, hoe klein ook, per saldo wat winsttrades neer te zetten. Met een plan, ja.

    Eigenlijk zou je dat in demo mode moeten doen en dan na een maand kijken hoe je ervoor staat. Is dat positief, dan pas voor het echie gaan. Maar zo zal het in de praktijk wel niet werken.
454 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links