Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hoe zal de AEX vandaag sluiten ten opzichte van het vorige slot (559,13)?

Stemmen is niet meer mogelijk, de resultaten zijn:

Hoger 67,08%
Lager 32,92%

BeursVandaag: 8 miljoen banen

BeursVandaag: 8 miljoen banen

Hogere koersen zijn er in aanloop naar het Amerikaanse Payroll Report (-8,0 miljoen), zoals het dan officieel heet.

Geen veel nieuws hier nog in de polder met alleen goede cijfers, maar dividendpauze bij Holland Colours en internationaal is er ook niet veel te doen. Opec komt morgen bijeen, steeds meer vliegtuigmaatschappijen starten op en er waren nog wat cijfers en updates in de VS van:

Verder is het gewoon weer een typische juni 2020 beursdag, zeg maar: alles gewoon hoger. We verbazen ons allemaal over de rally en zo had ik het nog niet bekeken. Volgens Market Watch is die vooral te danken aan short-covering. Zal best een rol spelen, maar is dat niet een beetje overdreven...? 

Opvallendste beweger nu vind ik de dollar, of euro., Sinds het ECB-rentebesluit gisteren is er een heuse rally, 1,7 cent er bij!

Over naar het actuele koersenbord, we worden weer verwend. Het ziet er naar uit de AEX weer een hoger topje gaat neerzetten sinds de wonderrally in maart startte. De Amerikaanse en Duitse rente stijgen twee basispunten. De tienjaars rente is daar intussen opgelopen naar -0,30% op vooral extra overheidsuitgaven.

Misschien geen overbodige luxe, weant de Duitse fabrieksorders over april zijn net door: -25,8%, waar -17,9% werd verwacht. Wees eerlijk naar u zelf toe: schrikt u nog van zulke cijfers? Alles went altijd. Snel. Het enige wat nooit went op de beurs is een bear market van drie jaar (2000-2003), is mijn ervaring.

Nieuws, advies, shorts en agenda

Het belangrijkste ANP-nieuws sinds het Amsterdamse slot gisteren met Lufthansa...

 • 08:11 'Brits consumentenvertrouwen op laagste niveau in tien jaar'
 • 08:11 Duitse fabrieksorders in april nog verder onder druk
 • 08:10 Nikkei sluit positieve week hoger af
 • 04 jun Broadcom waarschuwt voor zwakke vraag smartphone-onderdelen
 • 04 jun Coronacrisis duwt Lufthansa uit lijstje hoofdfondsen Duitse beurs
 • 04 jun Coronacrisis stuwt omzet zakelijke chatdienst Slack
 • 04 jun Ministers overleggen met bestuur Air France-KLM
 • 04 jun Luchtvaartaandelen flink in trek op Wall Street
 • 04 jun 'Verkopen supermarkten al bijna 1,7 miljard euro hoger'
 • 04 jun Holland Colours verbetert resultaten maar keert geen dividend uit
 • 04 jun Wall Street op verlies na uitkeringsaanvragen en ECB
 • 04 jun Oud-staatssecretaris Snel commissaris bij scheepsbouwer IHC
 • 04 jun Volledig gebruik overtoewijzingsoptie bij beursgang JDE Peet's
 • 04 jun 'Italiaanse maskermaker GVS wil naar de beurs'
 • 04 jun Europese beurzen sluiten licht in de min

Analistenadvies luidt:

 • Just Eat Takeaway: naar €113 van €97,10 - Barclays

De AFM meldt deze shorts:

De agenda met het Payroll Report:

 • 08:00 Duitsland fabrieksorders apr -17,9% MoM
 • 14:30 VS Non-Farm Payrolls mei -8,0M
 • 14:30 VS werkloosheidspercentage mei 19,8%
 • 14:30 VS loongroei mei 3,3%

En dan nog even dit

WTI gaat er lekker op, Brent minder. Het draait om Irak.

 

De Duitse tienjaars staat op -0,30%:

 

Er zijn meer:

 

+1,0%:

 

+6,3%:

 

Hoeveel?!

 

Geen compassie:

 

De kaalslag onder winkels gaat door:

 

We komen nog goed weg met de koersen?

 

Goh:

 

Sucees en als u kansen hebt gemist, er komen altijd weer nieuwe:

 

Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 11 aug Er zijn 160 corona vaccins: welk aandeel moet u...?
 2. 11 aug +330%: Hong Kong protesteert via... de beurs?!
 3. 11 aug Eerste augustuscijfer: ZEW-index vliegt

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Makita 5 juni 2020 08:39
  De samenstelling van de indexen zijn structureel veranderd. In AEX veel meer weging van ICT nu (o.a. ASMI). Deze bedrijven groeien daadwerkelijk en maken dikke winst, vandaar de hogere waarderingen. Daarom kun je ook nu niet stellen dat beursen op een all-time high staan mbt waarderingen.

  Er zijn nog zeer veel ondergewaardeerde aandelen (20-100%) op de NL beurs (o.a. OCI, vastgoed) tegelijkertijd doet ICT het steeds beter wat door de herweging een hogere AEX koers geeft dan gemiddeld verwacht was.
 2. MOEdig Voorwaarts 5 juni 2020 08:45
  Stel je voor dat er slechts 7,8 miljoen banen zijn verdwenen in de VS, dan ligt de 700 punten voor de AEX vanmiddag binnen handbereik; de 600 punten grens kan wellicht al voor de lunch worden geslecht!

  De Duitse fabrieksorders vertoonden ook al dubbele cijfers en dat is altijd een goed teken;)

  Kortom, ik kan het allemaal niet meer helemaal volgen. De op hol geslagen geldpers doet steeds vreemdere dingen met de markten; verstand op nul en alles kopen wat nog wordt aangeboden lijkt het devies...
 3. forum rang 4 wiegveld 5 juni 2020 08:58
  De val wordt steeds dieper na alle hyperstimuleringen. Wie leent er nog geld uit aan de EU landen als je op de beurs met ICT en Pharma kunt binnenlopen??
  Vrees dat dat alleen de pensioenfondsen nog zijn, omdat die bijna niets mogen met aandelen.
  Dus er is maar een tip: zorg dat je zelf een pensioen regelt in deze idiote tijden en pas goed op want er moet een klap komen richting de Q2 cijfers.
 4. forum rang 4 theo1 5 juni 2020 12:02
  quote:

  wiegveld schreef op 5 juni 2020 08:58:


  De val wordt steeds dieper na alle hyperstimuleringen. Wie leent er nog geld uit aan de EU landen als je op de beurs met ICT en Pharma kunt binnenlopen??
  Vrees dat dat alleen de pensioenfondsen nog zijn, omdat die bijna niets mogen met aandelen.
  Dus er is maar een tip: zorg dat je zelf een pensioen regelt in deze idiote tijden en pas goed op want er moet een klap komen richting de Q2 cijfers.

  Argentijnse obligaties verkopen ook gewoon. En die zijn meermalen echt drastisch gesaneerd. Japanse obligaties doen gewoon negatieve rente en zijn "veilige haven", ondanks een schuld van bijna 200% en een krimpende beroepsbevolking. Zolang de termijnen worden betaald, maalt niemand erom. En als de termijnen niet worden betaald, dan is het een jaartje of 2 lastig, en daarna verkopen ze gewoon weer. Genoeg liefhebbers kennelijk. Dat is het "slimme geld".
 5. forum rang 7 ffff 5 juni 2020 16:27
  Volgens Market Watch is die vooral te danken aan short-covering. Zal best een rol spelen, maar is dat niet een beetje overdreven...?

  Arend Jan, Persoonlijk zie ik wel een goede reden die Market Watch aangeeft. In de periode dat al die koersen eigenlijk toch ongelooflijk in elkaar stortten, vroeg ik mij 100 keer af: Wie verkoopt er nu nog zodat een AEX van 630 naar 405 afstort. Daar moeten toch manipulatieve krachten bezig geweest zijn. Vooral als je naar veel individuële aandelen keek. Maar toch: Het gebeurde wel degelijk.
  We zijn nu tweeëneenhalf maand verder en opnieuw vraag je je af: Is er dan niets aan de hand? AEX op 571. Wie koopt er nu pas, dan wel, wat Market Watch dus veronderstelt: Wie MOET er langzamerhand kopen? Ik zie wel een grond in hun theorietje. Overigens al zo vaak geconstateerd dat beurzen overdrijven, juist door dit soort praktijken, maar voordeel is wel: Ook shorters moeten toch ook weer een keer gaan kopen...
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare