Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Hogere AEX-bodem

TA: Hogere AEX-bodem

Gisteren gaf ik aan dat het de AEX-index ontbreekt aan vitaliteit en kracht. Desondanks zie ik onder de oppervlakte, met name in het omzetprofiel, dat er weer vers geld de markt instroomt.

Vandaag bekijk ik de AEX, alsmede de moneyflow-indicator van de Nederlandse beurs.

Hogere bodem

In de dip van de Nederlandse beurs van afgelopen dagen tekent zich een nieuwe hogere bodem af. De opmars van de AEX wordt gevalideerd, omdat hij boven de voormalige weerstand rond 528,68 wordt gevormd. Het positieve technische plaatje krijgt bovendien een nieuwe impuls als ook de laatste top wordt gebroken. Ons eerstvolgende koersdoel ligt rond weerstand 562,26 (gevormd op 5 maart).

Vers geld

De moneyflow-indicator krult langzaam omhoog. Op korte termijn worden de recente toppen van deze indicator gepasseerd, wat suggereert dat de instroom van kapitaal toeneemt. Met andere woorden er komt meer vers geld in de markt, dan er aan de beurs wordt onttrokken. De instroom is dus groter dan de uitstroom.

De moneyflow-indicator van de AEX geeft de onderliggende geldstromen van de Nederlandse beurs weer. In de berekening van deze indicator worden de beursomzetten op het Damrak en het koersgedrag cumulatief verwerkt. Een stijgende moneyflow duidt op de instroom van vers kapitaal.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
391 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Vidoque 2 juni 2020 08:26
  quote:

  fred optie schreef op 2 juni 2020 08:16:


  vanavond gaan ze schieten denk ik ...het volk met ak 47 tegen de m16 van het leger. dan zal de beurs wel zakken verwacht ik.


  Dit waait over. De demonstranten die echt demonstreren plunderen niet. Dat is relatief gezien een kleine militante groep en die zal ongetwijfeld hard worden aangepakt nu. Daarnaast is er een positieve ontwikkeling in brede maatschappelijke kringen (ook in politiekringen) dat racistisch geweld niet langer getolereerd mag worden.
 2. forum rang 6 mollowitz 2 juni 2020 08:27
  quote:

  fred optie schreef op 2 juni 2020 08:16:


  vanavond gaan ze schieten denk ik ...het volk met ak 47 tegen de m16 van het leger. dan zal de beurs wel zakken verwacht ik.


  Fred,
  de mensen in AmeriKKKa die een AK-47 hebben horen nu juist bij de clan van Trump (en het leger?) . Zijn de witten, rednecks, iets wat boers uiterlijk. Zeg maar de NL variant van de Telegraaf lezer, Panorama, Autoweek. dat soort.
 3. Jack P 2 juni 2020 08:28
  quote:

  Peter€€€ schreef op 2 juni 2020 08:06:


  Elke dag een onzinverhaal, ik ben benieuwd hoe het met Royce zijn short portefeuille is.


  haha jij leest het nog? Maar als contra indicator werkt ie soms wel.. es ff kijken de kop is "TA: Hogere AEX-bodem", ow ok dan zal het vandaag wel zakken
 4. forum rang 7 fred optie 2 juni 2020 08:52
  quote:

  mollowitz schreef op 2 juni 2020 08:27:


  [...]

  Fred,
  de mensen in AmeriKKKa die een AK-47 hebben horen nu juist bij de clan van Trump (en het leger?) . Zijn de witten, rednecks, iets wat boers uiterlijk. Zeg maar de NL variant van de Telegraaf lezer, Panorama, Autoweek. dat soort.


  denk dat je daar gelijk in hebt.. ik denk echter wel dat het niet meer alleen om etniticiteit gaat.. meer armoede. en of je nou arm bent in rusland amerika of noorkorea.. arm is arm.. letterlijk zijn er in amerika ..zowel blank als zwart ...te veel armen.. sheeple... ik verwacht dat het ook gaat gebeuren in westeuropa en misschien ook wel rusland ja.. ik hoop op geheel ander systeem... iets rechtvaardiger.
 5. forum rang 6 P2020 2 juni 2020 09:24
  quote:

  deBeer52 schreef op 2 juni 2020 09:19:


  [...]

  DAX short op 25 maart (laagste punt sindsdien) staat nu op winst??


  Nee die dax is nu kapot
  Is kopie van hoe Royce het een maand of wat terug geplaatst heeft
  Wou t gewoon eens bijhouden voor de gein
  Verder weet ik niet of dit een voorbeeld porto is, een hedge tegen andere posities of anders..
391 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 03 jul TA: Hete zomer 137
 2. 02 jul TA: AEX en bier 296
 3. 01 jul TA: Redelijk omzetprofiel 276
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare