Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Avanti Avantium

Avanti Avantium

Om en nabij +10% op hoge omzet: er lijkt weer een ouderwetsch Harry Mens Business Class maandagochtendaandeel te zijn. Pardon, wat is dat? Edwin Wierda van Wierda en Partners Vermogensbeheer brak gisteren in het programma een lans voor Avantium, waar hij naar eigen zeggen voor zijn klanten in zit. 

Kleine, niet al te liquide aandelen zijn in het verleden vaker gevoelig gebleken voor een praatje in Business Class. Vandaar mijn opmerking. Verder is er ook geen nieuws. 

Hoe illiquide is Avantium dan? Op papier is er 80% free float, maar in de praktijk zit fors percentage behoorlijk vast, als ik de grootaandeelhouders zie. De dagelijkse omzet varieert van een paar honderd tot ruim een miljoen stukjes en bedraagt doorgaans een paar duizend.

Avantium staat dit jaar +74% en is daarmee het beste Nederlandse indexaandeel. Zie die grafiek, het lijkt wel een biotech. Bioplastictech welteverstaan.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 26 feb BeursVandaag: De Uitdaging 12
 2. 25 feb Dag om over na te denken in New York
 3. 25 feb Stock vs bonds op Wall Street! 5

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Verstraler 1 juni 2020 10:38
  Arme schapen... iedereen kopen zodat Wierda en companen zijn aandelen kwijt kan tegen een opgeblazen koers.
  Staan we over een maandje weer op 3,60..
  Mensen... Zonder concrete partner en realisatie van de fabriek gaat dit aandeel echt niet naar een niveau van 15 euro.. helemaal niet in het huidige beursklimaat. Bezint eer ge begint
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Avantium 5,500 26 feb
  -0,100
  -1,79%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare