Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

7 favoriete aandelen van hedgefondsen

7 favoriete aandelen van hedgefondsen

Waar hebben de grootste en meest succesvolle investeerders ter wereld hun geld in belegd? US News zocht de zeven favoriete aandelen van beheerders van ‘s werelds grootste hedgefondsen op.

Elke drie maanden kunnen beleggers een kijkje in de keuken nemen van de grootste hedgefunds ter wereld. Van ieder fonds met meer dan 100 miljoen dollar onder beheer verlangt de U.S. Securities and Exchange Commission namelijk dat zij hun aan- en verkopen ieder kwartaal publiceren.

JD.com

Volgens data van WhaleWisdom was deze Chinese ecommerce-reus in het eerste kwartaal het meest populaire aandeel onder 100 fondsen met minstens 100 miljoen dollar onder beheer.

Ongeveer 2.1% van alle hedgefondsen had JD als een van hun 10 favoriete bedrijven in het eerste kwartaal, terwijl veertig fondsen een nieuwe positie innamen. Geen wonder dat de koers van JD dit jaar 45% hoger staat.

Teladoc Health

Gezien de coronacrisis is het logisch dat fondsmanagers aandelen van dit telefonisch en online medisch adviesbureau hebben gekocht. Het aandeel is dit jaar maar liefst 91% gestegen.

Momenteel hebben 109 hedgefondsen het aandeel in bezit, oftewel ongeveer 7.6% van alle fondsen.

SiteOne Landscape Supply

Net als Teladoc Health, stortten hedgefondsen zich in de eerste drie maanden van dit jaar op deze groothandel voor tuinierbedrijven.

Achtenveertig fondsen hadden aan het eind van het eerste kwartaal in totaal 11.67 miljoen aandelen SiteOne in handen. Hoewel de koers op een gegeven moment bijna 40% lager was dan voorheen, staan fondsbeheerders die op de dip hebben gekocht sinds eind maart op een winst van ongeveer 80%.

Acceleron Pharma

De koers van dit farmaceutische bedrijf schoot in januari meer dan 70% omhoog na positief nieuws over proeven met een geneesmiddel tegen pulmonaire hypertensie, sotatercept.

Tegen het einde van het eerste kwartaal bezaten 68 hedgefondsen zo’n 27.2 miljoen aandelen. Avoro Capital Advisors was de grootste koper en voegde 860.000 aandelen toe.

Okta

De aandelen van dit softwarebedrijf gespecialiseerd in identiteitsmanagement zijn dit jaar met ongeveer 55% gestegen.

Meer dan 100 fondsen bezaten 32.2 miljoen aandelen van Okta aan het einde van het eerste kwartaal, een stijging van 2.3% ten opzichte van het einde van 2019. Veel van deze beleggers, waaronder Wolverine Asset Management en Calamos Advisors, zien online identiteitsbeheer als een nieuwe groeitrend.

Charter Communications

Charter Communications is een van de grootste Amerikaanse aanbieders van kabeltelevisie. Hedgefondsen bezitten 63.4 miljoen aandelen, een stijging van 9.5% vergeleken met vorig jaar.

Citadel Advisors was de grootste koper en voegde 1.57 miljoen aandelen toe.

Amazon.com

Amazon.com levert al jaren indrukwekkende aandelenrendementen op, dus het is niet verwonderlijk dat hedgefondsen in het eerste kwartaal hebben bijgekocht. De koers staat dit jaar 30% hoger.

Aan het einde van het kwartaal had bijna 40% van alle grote hedgefondsen een positie in Amazon.com. Het in New York gevestigde hedgefonds AllianceBernstein was een van de meest agressieve kopers en voegde in het eerste kwartaal 795.171 aandelen toe. De totale investering van het fonds in de ecommercereus is nu 3.42 miljard dollar waard.

Lees ook: 11 hedgefondsen die geld verdienden aan de crash

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Belegger.nl

Meer over Belegger.nl

Recente columns van Belegger.nl

  1. nov '15 DeGiro: 'Wij zijn niet goedkoop,...
  2. okt '15 Theodoor Gilissen maakt opnieuw ...
  3. nov '15 NN Investment Partners tweemaal ...
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare