Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Banken krijgen lucht

TA: Banken krijgen lucht

De Nederlandse beurs deed het de afgelopen dagen even rustig aan en lijkt daarmee zijn 'voorsprong' op de overige Euopese beurzen kwijt te raken.

De AEX-index was de eerste Europese index die opwaarts wist uit te breken, maar zet de stijging nog niet overtuigend voort. De overige Europese beurzen liepen wel verder op en testen nu hun weerstanden.

De laatste dagen zien we vooral veel kracht bij de financials. De Nederlandse banken veren mee met het krachtige herstel van hun Amerikaanse branchegenoten.

AEX-index aarzelt

De Nederlandse beurs is begin deze week opwaarts uitgebroken, maar lijkt toch wat te aarzelen. In het meest positieve scenario hebben we te maken met een pullback naar de voorliggende toppen en kan de beurs snel zijn weg omhoog vervolgen.

Wanneer de koers echter terugvalt onder de voorliggende toppen zullen de verbeteringen ongedaan worden gemaakt en kan een terugval richting steun 486 niet worden uitgesloten. De komende dagen zal blijken welke richting de beurs kiest. De tendens is nog altijd opwaarts.

ABN AMRO veert op uit de dalende trend

ABN AMRO verbetert nu de dalende trend is verlaten. Een meer consoliderend koersverloop mag worden verwacht. Weet ABN AMRO boven de weerstand 9,37 (gevormd op 25 maart) te breken, dan klaart het beeld verder op.

ING test de weerstand

ING komt er technisch bezien wat beter bij te liggen nu de correctieve fase wordt afgebroken. Voor een nieuwe verbetering is een doorbraak boven weerstand 6,14 (gevormd op 25 maart) noodzakelijk.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
667 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. stockjoy 28 mei 2020 07:57
  verdere stijging? Ik denk eerder een correctie op de kt. Koersen zijn te hard gestegen. Vooruitzichten blijven erg somber. De boel wordt nu wel opgestart, maar tempo is een stuk lager dan voor de crisis. Daarnaast zijn er vele bedrijven failliet gegaan en schulden komen mede bij banken terecht. Ik ben derhalve erg voorzichtig op dit moment.
 2. forum rang 7 ren-je-dement 28 mei 2020 07:58
  Ach ja, vergeet niet dat de grootste gok ooit in het universum was om een grote ronddraaiende bol met daarop rondspringende dwaze mensen te maken. In 7 dagen kun je echter niet veel verwachten en het resultaat is er dan ook uiteindelijk naar geworden. Zet u vandaag ook weer wat geld in? Goeiemorgen.
 3. forum rang 6 Lepre Chaun 28 mei 2020 08:31
  Schuldeisers van HEMA proberen zelf
  eigenaar te worden van het bedrijf.Ze
  hebben een voorstel gestuurd naar de
  directie van HEMA,schrijven NRC en het
  Financieele Dagblad.Marcel Boekhoorn,de
  eigenaar sinds 2018,zou HEMA kwijtraken
  bij een akkoord.

  Volgens het FD zijn de schuldeisers
  professionele beleggers die zo'n 600
  miljoen euro hebben geleend aan HEMA.Om
  zoveel mogelijk van hun geld terug te
  krijgen,zouden ze een deel van de
  schulden willen omruilen voor aandelen.

  In ruil voor de overname zouden de
  schuldeisers 300 miljoen euro aan
  schulden willen kwijtschelden.
 4. forum rang 5 Guuster 28 mei 2020 08:36
  quote:

  FairValue schreef op 28 mei 2020 08:05:


  Wederom futs omhoog. Score.4 uit 5 al geloof ik.

  Ja klopt. Doe nu al een aantal dagen savonds een turbo long kopen. VS draait toch iedere keer weer naar groen. En sochtends voor opening verkopen. Nu ook weer gedaan. En dan rondom 9.30 weer kopen tijdens de dip en wat later weer verkopen. Het is schrapen en het lijkt zowat op werken. Maar goed het levert wel wat op
 5. forum rang 7 easy56 28 mei 2020 08:38
  quote:

  Guuster schreef op 28 mei 2020 08:36:


  [...]
  Ja klopt. Doe nu al een aantal dagen savonds een turbo long kopen. VS draait toch iedere keer weer naar groen. En sochtends voor opening verkopen. Nu ook weer gedaan. En dan rondom 9.30 weer kopen tijdens de dip en wat later weer verkopen. Het is schrapen en het lijkt zowat op werken. Maar goed het levert wel wat op
  met lage inleg zo leuk schrapen regelmatig:-)

  beetje geluk met timing hoort erbij.
667 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 03 jul TA: Hete zomer 137
 2. 02 jul TA: AEX en bier 295
 3. 01 jul TA: Redelijk omzetprofiel 276

Gerelateerde instrumenten

 1. ABN AMRO BANK N.V. 7,960 03 jul
  -0,046
  -0,57%
 2. ING Groep 6,427 03 jul
  -0,022
  -0,34%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare