Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Weerstanden onder druk

TA: Weerstanden onder druk

De handel op de beurzen zal vandaag wat dunner zijn aangezien het Hemelvaartsdag is en lekker weer. Hoewel de terrassen nog even leeg moeten blijven, zullen veel beleggers ervoor kiezen om wel even de buitenlucht op te zoeken.

Ook op de beurs lijkt de zon weer te gaan schijnen. De afgelopen dagen zijn de indices hard opgeveerd en worden weerstanden weer opgezocht of zelfs nipt gebroken. Ook de AEX-index lijkt verder omhoog te willen.

AEX-index test de weerstand

De Nederlandse beurs bewoog sinds half april rond de 500 punten. Ondanks soms forse koersuitslagen kwam de AEX-index per saldo niet ver van zijn plaats.

Deze neutrale fase was een adempauze na het sterke herstel sinds medio maart. De index heeft nieuwe krachten verzameld en lijkt nu zijn zinnen te hebben gezet op een voortzetting van het herstel. Het eerste signaal hiervan is de (nipte) doorbraak door weerstand 528,68.

Na een overtuigende doorbraak zal het beeld verder opklaren en kunnen hogere koersniveaus worden opgezocht. Eerste koersdoel ligt rond 562,26, maar ook een stijging richting de oude top rond 632 valt voor de langere termijn dan niet meer uit te sluiten.

Just Eat Takeaway wil omhoog

Het mooie weer en de gesloten restaurants zorgen ervoor dat er de laatste maanden veel bezorgmaaltijden worden besteld. Maaltijdenbezorger Just Eat Takeaway weet hiervan goed te profiteren en dat is terug te zien in het recente koersverloop.

Het aandeel is na de daling van eerder dit jaar sterk hersteld en test momenteel de weerstand rond €99,20. Dit is tevens het all time high. Wanneer deze weerstand wordt gebroken, zal er ruimte vrijkomen voor een grotere stijging met als eerste koersdoel 120 euro.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07:30 TA: DAX laat kopje hangen 15
 2. 25 jan TA: Lichte vermoeidheid AEX 236
 3. 22 jan TA: Wall Street op ramkoers 145

Gerelateerd

Reacties

499 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. StephanO 21 mei 2020 07:51
  Goedemorgen!

  WHO: 'Recordaantal besmettingen op een dag, deels door meer testen'
  www.nu.nl/coronavirus/6052732/who-rec...

  Geen v vorm en meer faillissementen aldus de minister. De steun neemt af. Geen gehoopte sprint, maar een marathon.

  www.volkskrant.nl/a-be969947

  Daarnaast is er steeds meer bewijs dat het virus muteert. De vaccins die nu worden ontworpen worden al snel minder bruikbaar of niet bruikbaar zodra we worden geconfronteerd met deze gemuteerde varianten.

  Succes allemaal! Het wordt lekker weer!!

  * sinds een ruime week steeds dikker in de shorts
 2. BHSL 21 mei 2020 08:14
  "Het is gelukt. De AEX is boven uit de bandbreedte 490-530 gebroken. De weg naar hoger ligt nu open. Die conclusie wil ik echter na een dag nog niet trekken. In het laatste half uur de AEX nog net even door een zware weerstand drukken is een beetje te kunstmatig.

  Sluiten we deze week boven de 530 af dan zal ik al heel wat positiever worden. Deze maand (eind volgende week) boven de 530 afsluiten is de bevestiging die ik het liefst zie. Gaat het deze week of volgende week alsnog een valse uitbraak blijken dan hebben we te maken met topvorming en volgt een flinke daling.

  Het gaat tot eind volgende week dus nog spannend worden. Ik ben ook heel erg benieuwd hoe morgen en vrijdag gaat verlopen. De meeste beurzen zijn dan gewoon open. Veel professionele beleggers zijn vrij dus van hun is minder handel te verwachten.

  Wie echter ook vrij zijn dat zijn de kleine beleggers die de afgelopen tijd bij een broker klant zijn geworden. Die kleine beleggers kunnen hun vrije dagen juist benutten om aandelen te kopen. Ik ben nog steeds van mening dat de professionele beleggers de afgelopen tijd meer aan de verkoopkant opereerden en de kleine beleggers aan de koopkant.

  Als ik gelijk heb dan kunnen beurzen de komende 2 dagen dus nog verder omhoog. Ondanks dat blijf ik van mening dat we vroeg of laat nog een tweede verkoopgolf gaan krijgen."

  [...]

  [Modbreak IEX: Gelieve hier geen reclame te maken, bericht is bij dezen aangepast.]
 3. Speculaas 21 mei 2020 08:21
  Voordat alle shorters heel enthousiast worden:
  - we zijn nog niet open
  - beetje afkoeling om ob standen te temperen
  - geen trigger behalve tegenreactie flinke stijging
  - lage volumes deze dagen dus makkelijker manipuleren
  - alle lijntjes trekkers zijn om (TA zegt buy)
  - algoritmes doen niet aan Hemelvaart

  Maar er zijn ook wel wat argumenten om een shortpositie te rechtvaardigen :-)
 4. forum rang 7 De verhapstukkende bekokstover 21 mei 2020 08:50
  Laat mijn duur gekochte hedges voor komende weken die nu nog dubbeltjes en centen waard zijn lekker staan.

  @Daan en Piet K: dank voor leuke verhalen van vroeger. De hele dag werken met kaartenbakken is ook niks, nee. Zat meer aan de bakken van het UWV en het leger te denken waar je af en toe iets in op moest zoeken.
 5. forum rang 4 TW82 21 mei 2020 08:51
  quote:

  an12 schreef op 21 mei 2020 08:24:


  Weken achter elkaar beweert Tostrams dat we naar beneden gaan, maar nu we 1 keer boven die gap uitkomen roept hij ineens dat we verder omhoog gaan.
  Dat hij het zelf dus al weken helemaal fout heeft gehad daar komt hij niet op terug.
  Wat een slechte ‘verliezer’ ben je dan zeg.


  Precies, dit heb ik ook al meerdere keren geschreven hier. Ik let er ook goed op sinds hij 3 of 4 weken geleden heel specifiek, en sterker geformuleerd dan meestal, een correctie op de VS beurzen verwachtte nog die vrijdag en anders vrijwel zeker begin van de week daarna. Niet gebeurd en niks meer over gehoord. Daarna inderdaad vrijwel elke dag het gap en weerstand verhaal waarbij elke dag dat deze niet gebroken werd hij het scenario van een daling steeds aannemelijker achtte. Nu lijkt het verhaal al snel te draaien en inderdaad geen referentie naar het verhaal dat we al weken lang horen. Niet dat ik handel naar TA gelukkig, maar toch. Beetje nutteloos zo.
499 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 660,42 09:51
  +2,18
  +0,33%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare